Ντιπ με γαρίδες

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 02/08/2023

Θέλετε να προσθέσετε γεύση η υφή στο φαγητό σας; Σας έχουμε τη λύση! Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτό το ντιπ γαρίδας και θα μας θυμηθείτε. Φτιάχνεται εύκολα και όσο για γεύση; Απλά πεντανόστιμο!

Υλικά  συνταγής

  • 250 γρ. μικρές γαρίδες, βρασμένες       
  • 50 γρ.. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 100 γρ. βούτυρο, φυτικό                           
  • Πιπέρι καγιέν
  • 50 γρ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη        
  • Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες, βγάζουμε το μαύρο νευράκι από τη ράχη τους και τις ψιλοκόβουμε.

Λιώνουμε 60 γραμμάρια από το βούτυρο σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 με 3 λεπτά ή ώσπου να απορροφηθεί το βούτυρο.

Στη συνέχεια αδειάζουμε σε μικρό ατομικό φορμάκι, πιέζουμε για να φύγει ο αέρας και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε επάνω στο φορμάκι, να σκεπαστεί καλά η επιφάνεια.

Έπειτα βάζουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ, για να παγώσει καλά και να αναδειχθούν τα αρώματα του.

Τέλος βγάζουμε και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγη ώρα.

Το ντίπ γαρίδας είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε με ψημένες φέτες ψωμιού για τοστ.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας