Ψητό κοτόπουλο με Αραβική πίτα και σάλτσα γιαουρτιού

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 04/02/2024

Μια εύκολη, γρήγορη και απολαυστική συνταγή. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το πεντανόστιμο ψητό κοτόπουλο με Αραβική πίτα και σάλτσα γιαουρτιού και θα μας θυμηθείτε. Ιδανικό για κάθε περίσταση. Θα το λατρέψετε!

Υλικά συνταγής

  • Τα στήθη και τα μπούτια από ένα μεγάλο κοτόπουλο σε κύβους 5 εκ.
  • 4 μεταλλικές σούβλες

Για τη μαρινάτα

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. γιαούρτι
  • 3 σκ. σκόρδο, σε δοντάκια
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • Μισό κ.γλ. κουρκουμά
  • 4 κ.σ. ξύδι

Γα το γαρνίρισμα

  •  4 μεγάλες αραβικές πίτες
  • Σάλτσα γιαουρτιού
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κούπες κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • Μερικές λεπτές φέτες ντομάτας
  • Μικρά αγγουράκια πίκλες

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • Μισή κούπα γιαούρτι, στραγγιστό
  • 2 κ.γλ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκ. σκόρδο, τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας μαζί, βάζουμε μέσα τους κύβους του κοτόπουλου και τους αφήνουμε να σταθούν 12 ώρες στο ψυγείο.

 Στη συνέχεια βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάτα και περνάμε τα κομμάτια στις σούβλες.

Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ 20 λεπτά, αλείφοντάς τα με τη μαρινάτα κι αναποδογυρίζοντάς τα μία φορά.

Έπειτα ανοίγουμε τις πίτες και τις αλείφουμε με 1-2 κουταλιές σάλτσα γιαουρτιού.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα γιαουρτιού απλώς ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Την αφήνουμε έπειτα να σταθεί στο ψυγείο 2 ώρες, πριν τη σερβίρουμε.

Κατόπιν βάζουμε επάνω τριμμένο κόκκινο λάχανο, μία ή δύο φετούλες ντομάτας, ένα ή δύο αγγουράκια πίκλες κι όσο κρεμμύδι θέλουμε.

Ακουμπάμε επάνω τα σουβλάκια, τυλίγουμε τις πίτες σε χωνιά κι αφαιρούμε τις σούβλες.

Τέλος σερβίρουμε το κοτόπουλο με έξτρα κρεμμύδι, λάχανο και πίκλες.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να προσθέσουμε στα υλικά μας και λίγες πιπεριές χρωματιστές.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (3 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας