Πίτσα calzone με τυριά, bellissimo!

Συνταγή από Μαρακι | Ενημερώθηκε στις 21/08/2019

Αυτή εδώ είναι η original συνταγή για ιταλικό calzone, δηλαδή για «διπλωμένη» πίτσα με λιωμένα τυριά, που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Τα λιωμένα τυριά αναμειγνύονται με τα αρωματικά μέσα στο calzone και το αποτέλεσμα είναι... έκσταση! Δοκιμάστε τη συνταγή και θα ξετρελαθείτε.

Υλικά Συνταγής

  • Ζύμη για πίτσα
  • 100 γρ. cream cheese
  • 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/4 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/4 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250 βαθμούς.

Βάζουμε τη μοτσαρέλα και το cream cheese σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό, το λιωμένο σκόρδο, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.

Βάζουμε τη ζύμη της πίτσας σε ταψάκι πίτσας ή φύλλο σιλικόνης. Αν δεν έχουμε από αυτά, απλά την απλώνουμε σε ένα ταψί μεγάλο.

Απλώνουμε τη γέμιση της πίτσας στο μισό της ζύμης, αφήνοντας 2 εκ. περιθώριο στην άκρη.

Υγραίνουμε την άκρη με λίγο νερό και φέρνουμε τη ζύμη που έχει μείνει κενή, πάνω από τη γέμιση, ώστε να κλείσει το calzone μας.

Κλείνουμε και τις άκρες διπλώνοντας και πατώντας τις λίγο, ώστε να σφραγίσουν.

Τελος ψήνουμε το calzone για 15-18' στο φούρνο, μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Μόλις σιγουρευτούμε ότι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αλείφουμε με λίγο λάδι.

Και finito, σερβίρουμε το calzone ολόκληρο και απολαμβάνουμε.

Buon appetito!

 

Τι είναι το calzone;

To calzone είναι μια ακόμα εξαιρετική εφεύρεση της ιταλικής κουζίνας, και μάλιστα της Νότιας Ιταλίας καθώς η συνταγή προέρχεται από τη Νάπολη. Πρόκειται για μια διπλώμενη ζύμη πίτσας την οποία οι Ιταλοί «γεμίζουν» με τα αγαπημένα τους υλικά και ψήνουν στο φούρνο. Η αυθεντική συνταγή για calzone είναι κάπως πιο βαριά από τη δική μας, γιατί εκτός από τα λαχανικά και τα τυριά (mozzarella, ρικότα και παρμεζάνα ή πεκορίνο), στη γέμιση έβαζαν και σαλάμι, ζαμπόν, αλλά και αυγό!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.8 (16 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας