Υλικά Συνταγής
Μια νόστιμη και διαφορετική συνταγή που κάνει τη διαφορά. Δοκιμάστε την υπέροχη ποντιακή σούπα με σαλιγκάρια και θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό. Γευστικότατη και σίγουρα απολαυστική!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σαλιγκάρια ζωντανά
- 1 ματσ. κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος τους)
- 1 ματσ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Μισό ματσ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- Λίγο δυόσμο
- 1 κ.τσ. κοφτή ντοματοπελτέ
- Μισό ποτ.κρ. ρύζι
- 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά (ολόκληρη ή κομμένη)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά τοποθετούμε τα σαλιγκάρια σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε, βάζουμε πάνω στο σκεύος ένα βάρος για να μην φύγουν και τα αφήνου-με για 24 ώρες.
Στη συνέχεια πλένουμε τα σαλιγκάρια καλά, τα βάζουμε σε μια κατσα-ρόλα με κρύο νερό, τη τοποθετούμε στη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Κατόπιν πετάμε το νερό τους, τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε όσα δεν βγήκαν από το καβούκι τους.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε όλα τα υλικά.
Τέλος, αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε σιγανή φωτιά για 45 λεπτά μέ-χρι να γίνει η σούπα αρκετά πηχτή.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε τη σούπα με λεμόνι ή ξίδι.
Άλλες συνταγές
- Σαλιγκάρια στιφάδο, ο καλύτερος κρασομεζές!
- Σαλιγκάρια a la bourguignonne με σάλτσα σκορδάτου βουτύρου
- Πλιγούρι με σαλιγκάρια, η Κρητική συνταγή!
- Ταϊλανδέζικη σούπα με καβούρι και καρύδα
- Γκούλας, η περίφημη τσέχικη σούπα!