Πρασοκεφτέδες της Μακεδονίας

Από eleni, 31 Δεκέμβριος, 2017
Μερίδες

Μια πολύ καλή συνταγή για πρασοκεφτέδες όπως τους φτιάχνουν στη Μακεδονία. Η βάση είναι πατάτες ενώ θα χρειαστείτε και αυγά εκτός φυσικά από το πράσο.

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα.

Προσθέτουμε τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, τα ζυμώνουμε όλα μαζί και πλάθουμε τους πρασοκεφτέδες.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε.

Μόλις οι πρασοκεφτέδες τηγανιστούν καλά και από τις δύο πλευρές τους βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς με ψητό κρέας ή σκέτους.

Καλή όρεξη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.9 (27 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας