Πρασοκεφτέδες της Μακεδονίας

Υλικά συνταγής

Μια πολύ καλή συνταγή για πρασοκεφτέδες όπως τους φτιάχνουν στη Μακεδονία. Η βάση είναι πατάτες ενώ θα χρειαστείτε και αυγά εκτός φυσικά από το πράσο.

Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα, τα αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα.

Προσθέτουμε τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, τα ζυμώνουμε όλα μαζί και πλάθουμε τους πρασοκεφτέδες.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι να κάψει το λάδι και τηγανίζουμε.

Μόλις οι πρασοκεφτέδες τηγανιστούν καλά και από τις δύο πλευρές τους βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς με ψητό κρέας ή σκέτους.

Καλή όρεξη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.8 (Ψήφοι: 6)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: 
Διαδώστε: