Υλικά Συνταγής
Δείτε τη συνταγή μου για πρασόπιτα με σπιτικό φύλλο!
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά: πράσα, κρεμμυδάκια και κολοκυθάκια.
Στη συνέχεια τα κόβουμε και τα τσιγαρίζουμε με λίγο λαδάκι.
Όταν μαλακώσουν όλα στην κατσαρόλα, τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα μπωλ για περίπου 10 λεπτα.
Εντωμεταξύ σε ένα μπολάκι βάζουμε φέτα, κρέμα τυριού και το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά.
Μετά βάζουμε το μείγμα της φέτας πάνω στα λαχανικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε το σπιτικό φύλλο.
Σπιτικό φύλλο φτιάχνεται με αλεύρι, νερό, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.
Τα ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά. Μολις η ζύμη είναι έτοιμη, την «ανοίγουμε» σε δύο μεγάλα φύλλα.
Τοποθετούμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί.
Στη συνέχεια, βάζουμε τη γέμιση και τέλος βάζουμε από πάνω το άλλο φύλλο.
Μετά, αλείφουμε έναν κρόκο αυγού από πάνω κι αν θέλουμε «κόβουμε» απαλά σε κομμάτια.
Τοποθετούμε την πρασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Και η πίτα μας είναι έτοιμη!