Πρασοπιτα με σπιτικο φύλλο

Από Lori, 16 Δεκέμβριος, 2018
Μερίδες

Δείτε τη συνταγή μου για πρασόπιτα με σπιτικό φύλλο!

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικα: πράσα,κρεμμυδάκια και κολοκυθακια.

Στην συνεχεια τα κόβουμε και τα τσιγαριζουμε με λιγο λαδακι.

Όταν μαλακώσουν ολα στην κατσαρολα, τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα μπωλ για περίπου 10 λεπτα.

Εντωμεταξύ σε ενα μπολακι βαζουμε φετα, κρεμα τυριού και το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά.

Μετα βάζουμε το μείγμα της φέτας πανω στα λαχανικα και ανακατεύουμε.  Αφήνουμε το μπωλ στο ψυγειο.

Ετοιμάζουμε το σπιτικό φυλλο.

Σπιτικό φύλλο φτιαχνεται με αλευρι, νερο, λιγο ελαιολαδο και αλάτι.

Τα ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά. Μολις η ζύμη είναι ετοιμη, την «ανοιγουμε» σε δύο μεγάλα φύλλα.

Τοποθετουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί.

Στη συνέχεια, βάζουμε τη γέμιση και τέλος βάζουμε από πάνω το άλλο φυλλο.

Μετά, αλείφουμε έναν κρόκο αυγου από πάνω κι αν θέλουμε «κοβουμε» απαλά σε κομμάτια. 

Τοποθετούμε την πρασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 160-180 βαθμους για 40 λεπτα.

Και η πιτα μας ειναι έτοιμη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (18 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας