Πρασοπιτα με σπιτικο φύλλο

Υλικά συνταγής

Δείτε τη συνταγή μου για πρασόπιτα με σπιτικό φύλλο!

Πλενουμε και καθαριζουμε τα λαχανικα: πράσα,κρεμμυδάκια και κολοκυθακια.

Στην συνεχεια τα κόβουμε και τα τσιγαριζουμε με λιγο λαδακι.

Όταν μαλακώσουν ολα στην κατσαρολα, τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε σε ένα μπωλ για περίπου 10 λεπτα.

Εντωμεταξύ σε ενα μπολακι βαζουμε φετα, κρεμα τυριού και το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά.

Μετα βάζουμε το μείγμα της φέτας πανω στα λαχανικα και ανακατεύουμε.  Αφήνουμε το μπωλ στο ψυγειο.

Ετοιμάζουμε το σπιτικό φυλλο.

Σπιτικό φυλλο φτιαχνεται με αλευρι, νερο, λιγο ελαιολαδο και αλάτι.

Τα ανακατεύουμε και ζυμώνουμε καλά. Μολις η ζύμη είναι ετοιμη, την «ανοιγουμε» σε δύο μεγάλα φύλλα.

Τοποθετουμε το ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί.

Στη συνεχεια βάζουμε τη γέμιση και τέλος βάζουμε από πάνω το άλλο φυλλο.

Μετά, αλείφουμε έναν κρόκο αυγου από πάνω κι αν θέλουμε «κοβουμε» απαλά σε κομμάτια. 

Τοποθετούμε την πρασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 160-180 βαθμους για 40 λεπτα.

Και η πιτα μας ειναι έτοιμη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Βασικά υλικά: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: