Υλικά Συνταγής
Οι ψητές πιπεριές Φλωρίνης στο ελαιόλαδο με λίγο λεμόνι είναι ένα από τα ωραιότερα και πιο ανάλαφρα ορεκτικά της ελληνικής κουζίνας. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα εύκολες και γρήγορες στη δημιουργία.
Ανοίγουμε την κάθε πιπεριά κατά μήκος της και καθαρίζουμε το εσωτερικό της από τα σπόρια.
Πλένουμε καλά και τις βάζουμε για ψήσιμο είτε στη σχάρα (αν έχουμε μπάρμπεκιου ακόμα καλύτερα) είτε στο φούρνο μας στο γκριλ.

Οι πιπεριές Φλωρίνης δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο: 7-8 λεπτά από τη μια πλευρά και 5 λεπτά από την άλλη. Μόλις δούμε ότι μαλακώνουνε και έχει μαυρίσει ελαφρά η φλούδα τους, τις βγάζουμε σε ένα μπολ.
Για να τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα, σκεπάζουμε το μπολ με μεβράνη και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά περίπου. Μετά, μόλις έχουν ιδρώσει οι πιπεριές ξεφλουδίζονται ευκολότερα!
Για σερβίρισμα, περιχύνουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο αλάτι και όσο λεμόνι θέλουμε και σερβίρουμε.
Ο μεζές μας με τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε!
Συμβουλές:
- Οι πιπεριές Φλωρίνης διατηρούνται στο ψυγείο για ένα μήνα αρκεί να είναι πάντα καλυμμένες με το ελαιόλαδο.
- Επειδή το ελαιόλαδο στο ψυγείο πήζει, όταν θέλουμε να τις σερβίρουμε αφαιρούμε όσες θέλουμε από το βάζο, τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να υγροποιηθεί πάλι το ελαιόλαδο πριν τις σερβίρουμε.