Σαλιγκάρια a la bourguignonne με σάλτσα σκορδάτου βουτύρου

Υλικά συνταγής
Πενταντόστιμα σαλιγκάρια a la bourguignonne με σάλτσα σκορδάτου βουτύρου

Αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτή την συνταγή. Πενταντόστιμα σαλιγκάρια a la bourguignonne με σάλτσα σκορδάτου βουτύρου. Πρόκειται για ένα γευστικό πιάτο που θα σας αρέσει. Μην σας τρομάζει, απλά δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά συνταγής

  • 48 σαλιγκάρια
  • Μισό φλ.τσ. ξίδι
  • 10 γρ. αλεύρι
  • 2 ποτ. άσπρο κρασί, ξηρό
  • 2 φλ.τσ. ζωμό
  • 1 κρεμμύδι, μικρό
  • 1 κοτσάνι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 ματσ. μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βούτυρο bourguignonne
  • 4 κ.σ. ψίχουλα ψωμιού

Για τη γέμιση βουτύρου μπουργκινιόν (bourguignonne)

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 35 γρ. εσαλότ
  • 1 σκ. σκόρδο κοπανισμένη, λιωμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα από όλα, προετοιμάζουμε τα σαλιγκάρια.

Τα πλένουμε καλά, με αρκετά χέρια νερό για να καθαρίσουν εξωτερικά από τις λάσπες κλπ.

Tα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη- μπολ και τα καλύπτουμε με νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το ξίδι, λίγο αλάτι και μια πρέζα αλεύρι.

Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 2 ώρες.

Στην συνέχεια, τα πλένουμε ξανά σε μπόλικο νερό και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε, κάτω από τρεχούμενο νερό.

Βγάζουμε τα σαλιγκάρια έξω από το κέλυφός τους και αφαιρούμε το μαυράκι από την άκρη της ουράς τους.

Αφήνουμε στην άκρη τα κελύφη, αλλά δεν τα πετάμε.

Έπειτα, όσον αφορά το μαγείρεμα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και το μαϊντανό και τα προσθέτουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το κρασί και το ζωμό.

Εκεί θα βάλουμε και τα σαλιγκάρια (το υγρό θα πρέπει ίσα να τα καλύπτει).

Τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν, μέσα στο ζωμό τους.

Βράζουμε τα κελύφη για μισή ώρα, τα στραγγίζουμε, τα πλένουμε σε κρύο νερό και τα στεγνώνουμε.

Τέλος, γεμίζουμε τα κελύφη βάζοντας ένα πολύ μικρό κομμάτι βούτυρο à la bourguignonne, μετά ένα σαλιγκάρι και κλείνοντας το με ελάχιστο βούτυρο μπουργκινιόν.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για να τα φάμε, χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες.
  • Τη γέμιση με το βούτυρο à la bourguignonne καλό είναι να την έχουμε ετοιμάσει από προηγούμενη μέρα και να την έχουμε στο ψυγείο. Για να τη φτιάξουμε, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 1 λεπτό. Διατηρείται στο ψυγείο για πολύ καιρό.
  • Όσα σαλιγκάρια επιπλέουν στο νερό, στην αρχή που ρίχνουμε νερό να καθαρίσουν, στο μαγείρεμα τα αφαιρούμε και τα πετάμε.

Άλλες συνταγές για μεζέδες

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 6)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: