Σάλτσα γιαουρτιού

Από eleni, 30 Σεπτέμβριος, 2009
Μερίδες

Αυτή η σάλτσα γιαουρτιού, ή σως (sauce) όπως την αποκαλούμε συχνά, μπορεί να συνοδέψει κάθε λογής μπουφέ κρεατικών ή μπουφέ με finger food.  Επίσης, μπορούμε να τη σερβίρουμε στη μέση του τραπεζιού κατά τη διάρκεια ενός γεύματος.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα γιαουρτιού ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

Τρίβουμε το αγγούρι και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά για περίπου 1 ώρα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αγγούρι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον άνηθο και το αλάτι.

Όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με λίγο κόκκινο πιπέρι.

Η σάλτσα γιαουρτιού θα τους εντυπωσιάσει όλους και κυρίως αυτούς που κάνουν δίαιτα καθώς αποτελεί μία πολύ ελαφριά και με λίγες θερμίδες sause.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.4 (21 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Κατηγορία συνταγής
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας