Σουπιές με σπανάκι, γευστικές και νηστίσιμες

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει πολύ. Σουπιές με σπανάκι, γευστικές και νηστίσιμες. Τα νοστιμότερα θαλασσινά που συνδυάζονται τέλεια με χορταρικά. Σε καιρό Σαρακοστής που βρίσκουμε άφθονα τα χορταρικά είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό σουπιές
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, μεγάλα
  • 2-3 κρεμμυδάκια, φρέσκα
  • 1 πράσο
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ποτ.κρ. λευκό κρασί
  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτα
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ξεπλένουμε τις σουπιές κάτω από τρεχούμενο νερό και τις βάζουμε να στραγγίξουν πολύ καλά.

Αν οι σουπιές είναι μεγάλες τις κόβουμε σε 2 ή σε 4 κομμάτια.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια και το πράσο, έως ότου γυαλίσουν.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε τις σουπιές και τις τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα.

Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

Έπειτα, ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.

Ανακατεύουμε συνεχώς και αφήνουμε να μαγειρευτούν οι σουπιές με σπανάκι για 7 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλάτι και το αφήνουμε για άλλα 8 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο προσεκτικά.

Στο τέλος, προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά σκεπάζοντας την κατσαρόλα.

Οι σουπιές μας είναι έτοιμες.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να ζεματίσουμε το σπανάκι για να γίνει πιο ελαφρύ το φαγητό.
  • Για πιο έντονη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό τα μισά τουλάχιστον σακουλάκια μελάνι.
  • Μαζί με το σπανάκι, μπορούμε να προσθέσουμε και διάφορα άλλα χόρτα όπως ραδίκια ή λάπατα.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: