Σουβλάκια αρνίσια, χειροποίητα και χορταστικά!

Συνταγή από eleni | Ενημερώθηκε στις 10/01/2022

Τα συνηθισμένα σουβλάκια είναι από χοιρινό κρέας. Μπορούμε όμως να φτιάξουμε και μόνοι μας εξίσου γευστικά αρνίσια σουβλάκια, αρκεί να προσέξουμε το κομμάτι του αρνιού να δίνει μαλακό κρέας μετά το ψήσιμο. Δείτε σε αυτή τη συνταγή πόσο εύκολα φτιάχνουμε χειροποίητα σουβλάκια!

Κατ'αρχάς, πλένουμε το αρνίσιο κρέας καλά, το στραγγίζουμε και, αν δεν το έχει κάνει ο κρεοπώλης μας, το κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια.

Μετά βάζουμε το κρέας σε μια απλάδα, όπου ραντίζουμε με αλάτι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σε ένα βαζάκι, ανακατεύουμε το τζίντζερ, το κρασί, το ξύδι, και το πιπέρι για να φτιάξουμε τη μαρινάδα. Περιχύνουμε με αυτήν τα αρνίσια κομματάκια και μετά τα αφήνουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να απορροφήσουν τα υγρά της μαρινάδας.

Στη συνέχεια, περνάμε τα κομματάκια του αρνιού στα σουβλάκια (χωρίς να τα πολυσφίγγουμε).

Παράλληλα, ετοιμάζουμε φωτιά με μπόλικα κάρβουνα. Μόλις έχουν αρπάξει για τα καλά, τα αραιώνουμε, και ψήνουμε τα αρνίσια σουβλάκια πάνω σε σχάρα την οποία έχουμε "περάσει" με ένα λεμόνι για να είναι καθαρή.

Το ψήσιμο στα αρνίσια σουβλάκια θέλει 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών και τη θράκα. Προσοχή, μην σας αρπάξουν και μείνουν άψητα μέσα!

Τέλος, σερβίρουμε τα αρνίσια σουβλάκια σε πιατέλες με ντοματούλα και κρεμμύδι κομμένα σε φέτες. Καλή μας όρεξη!

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (18 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας