Σπιτικό φύλλο για πίτες

Από mama-katerina, 19 Ιούλιος, 2013

Το ξέρατε ότι το να «ανοίξετε» σπιτικό φύλλο είναι πανεύκολο; Δε στοιχίζει ακριβά και μπορείτε να το φτιάξετε πολύ γρήγορα με την παρακάτω συνταγή.

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι.

Ανοίγουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, το νερό και το ξύδι.

Ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνει μια μαλακή ζύμη. 

Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα στο ψυγείο.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και ανοίγουμε σε φύλλο για ταψί στρογγυλό νούμερο 40.

Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο, και τοποθετούμε προσεκτικά το ένα φύλλο.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο. 

Προσθέτουμε  τα υλικά της επιλογής μας και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο.

Αλείφουμε ξανά με ελαιόλαδο και ψήνουμε  την πίτα μας.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.1 (30 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας
Βασικά υλικά

Οι νέες συνταγές μας