Σπιτικό παγωτό κρέμα

Υλικά συνταγής
Σπιτικό παγωτό κρέμα

Η συνταγή που είναι ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το υπέροχο παγωτό κρέμα και θα ξετρελαθείτε! Ιδανικό ως συνοδευτικό για τα γλυκά ή τα milkshake σας.

Υλικά συνταγής

  • 4 κρόκοι αυγών, φρέσκοι
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Βανίλια, κατά προτίμηση φυτική stick

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το κλωναράκι βανίλιας ή μια πρέζα βανίλιας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, παίρνουμε λίγο από το χλιαρό γάλα και ρίχνουμε μέσα στους κρόκους.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο γάλα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι τους 85 βαθμούς Κελσίου (αυτή η θερμοκρασία είναι πριν ν' αρχίσει να βράζει).

Αποσύρουμε και αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα κρύο σκεύος.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

Έπειτα, αφαιρούμε το κλωναράκι της βανίλιας (αν έχουμε βάλει) και αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Τέλος, ανακατεύουμε ανά μισή ώρα επαναλαμβάνοντας για 5 φορές τουλάχιστον.

Το παγωτό κρέμα είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Όσες φορές ανακατεύουμε, έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στην υφή του παγωτού, εκτός αν έχουμε παγωτομηχανή και ακολουθήσουμε τις οδηγίες της μηχανής.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για παγωτό

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: