Τα καλύτερα γεμιστά και αφράτα ψωμάκια

Υλικά συνταγής
Τα καλύτερα γεμιστά και αφράτα ψωμάκια

Μια συνταγή τόσο εύκολη, με υλικά που έχετε στο σπίτι. Τα καλύτερα γεμιστά και αφράτα ψωμάκια. Αλμυρά ή γλυκά είναι το ίδιο νόστιμα. Ιδανικά για κολατσιό, στη δουλειά αλλά και στο σχολείο. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν! Δοκιμάστε τα.

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. αλεύρι
  • 500 γρ. γάλα
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • 2 φακελ. μαγιά, ξηρή
  • 1 αυγό

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ανακατεύουμε τα υλικά εκτός από το αλεύρι κι έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε .

Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη και να φουσκώσει λίγο (περίπου μια ώρα).

Φτιάχνουμε μπαλίτσες με τη ζύμη, τις ανοίγουμε σε φύλλο και βάζουμε γέμιση.

Τέλος, αλείφουμε με κρόκο αυγού, χτυπημένο με λίγο γάλα και ψήνουμε περίπου 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Στην γέμιση, μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε. Βάζουμε τυρί, κασέρι, ελιά, μανιτάρια, μαρμελάδα, μερέντα ή ότι άλλο θέλουμε.

Δείτε και αυτές τις συνταγές

 

Η συνταγή προέρχεται από το ewoman.gr το οποίο ευχαριστούμε

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.7 (Ψήφοι: 7)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: