Τα καλύτερα κανελόνια με κιμά, μελιτζάνες και κεφαλοτύρι

Υλικά συνταγής

Μια απίστευτη συνταγή για το τραπέζι σας. Τα καλύτερα κανελόνια με κιμά, μελιτζάνες και κεφαλοτύρι. Νόστιμα και ζουμερά. Απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Δοκιμάστε τα!

Υλικά συνταγής

  • 18 κανελόνια
  • 400 γρ. κιμά
  • 2 κρεμμύδια
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
  • 1 φλ. σάλτσα μπεσαμέλ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε αντικολλητική μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και καβουρντίζουμε τον κιμά, τη μελιτζάνα και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε τη μισή μπεσαμέλ και το μισό κεφαλοτύρι στο μείγμα του κιμά, για να αφρατέψει και ανακατεύουμε.  

Γεμίζουμε με τον κιμά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και κατόπιν, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.

Τέλος, ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Τα κανελόνια με κιμά, μελιτζάνες και κεφαλοτύρι είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Η μπεσαμέλ, μπορεί να είναι έτοιμη ή σπιτική.
  • Χρησιμοποιούμε κιμά της αρεσκείας μας (αρνίσιο, μοσχαρίσιο κλπ.).

Δείτε και αυτές τις συνταγές για κανελόνια

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: