Ταϊλανδέζικη σούπα με καβούρι και καρύδα

Από Ρεμί, 4 Νοέμβριος, 2021
Μερίδες

Μια διαφορετική συνταγή με μοναδική γεύση. Ταϊλανδέζικη σούπα με καβούρι και καρύδα. Υπέροχος συνδυασμός αρωμάτων. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κ.σ. σπορέλαιο
  • 2 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 600 γρ. γάλα καρύδας
  • 600 γρ. ζωμός ψαριού
  • 2 κ.σ. fish sauce
  • 200 γρ. ψίχα καβουριού
  • 200 γρ. καβουροδαγκάνες
  • 2 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε γουόκ ή μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε την πάστα κάρυ και την πιπεριά και τηγανίζουμε ανακατεύοντας για ένα λεπτό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ζωμό ψαριού και τη fish sauce και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Προσθέτουμε το κρέας καβουριού, τις δαγκάνες, τον κόλιανδρο και κατόπιν τα κρεμμυδάκια.

Ανακατεύουμε καλά και τέλος αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 με 3 λεπτά.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν θέλουμε τη σούπα μας πιο κρεμώδη προσθέτουμε λίγο παραπάνω γάλα καρύδας.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (4 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας