Τηγανιτές πιτούλες με ελιές και ματζουράνα

Υλικά συνταγής

Μια οικονομική συνταγή για ένα πεντανόστιμο ορεκτικό. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τις τηγανιτές πιτούλες με ελιές και ματζουράνα και δεν θα χάσετε. Γίνονται εύκολα και μπορείτε να τις απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή!

Υλικά συνταγής

  • 3 φλ.τσ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μισή φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μισό φλ.τσ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα δύο
  • Μισό φλ.τσ. ελιές πράσινες χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στα δύο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. ματζουράνα, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 μισή φλ.τσ. νερό, χλιαρό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μυρωδικά, τις ελιές και το αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε το αλεύρι και δουλεύουμε με το χέρι μας, μέχρι να αναμειχθούν με το αλεύρι.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το χλιαρό νερό σιγά σιγά, μέχρι να γίνει ένας μέτριος χυλός.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και έπειτα ρίχνουμε μέσα κουταλιά κουταλιά το μείγμα.

Αφήνουμε τις πιτούλες να ροδίσουν από τις δύο πλευρές.

Τέλος, τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το ελαιόλαδο τους.

Οι πιτούλες με ελιές και ματζουράνα είναι έτοιμες.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να σερβίρουμε τις πίτες ζεστές ή κρύες.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής