Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα δαμάσκηνο, για γλυκατζήδες!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 03/08/2023

Μια συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Τραγανά και αφράτα γεμιστά μπισκότα, με μαρμελάδα δαμάσκηνο. Για μικρούς και μεγάλους «γλυκατζήδες».

Υλικά συνταγής

  • 2 μισή κούπες αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 3 συσκευασίες βανίλια
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • Μαρμελάδα δαμάσκηνο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα, χτυπάμε το βούτυρο με το αλεύρι και τις βανίλιες, μέχρι να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αυγό και χτυπάμε, ούτως ώστε να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

Εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακιά, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Έπειτα, βάζουμε τη ζύμη μας επάνω σε μία λαδόκολλα και την σκεπάζουμε με άλλη μία κόλλα.

Με ένα πλαστάκι ανοίγουμε φύλλο, περίπου 3 με 5 χιλιοστά.

Κόβουμε με κουπ-πατ, στρογγυλά κομμάτια και στρογγυλά με τρύπα.

Με μία σπάτουλα μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Έπειτα, μόλις κρυώσουν βάζουμε λίγη μαρμελάδα στον πάτο του μπισκότου και μετά το καλύπτουμε με το κομμάτι, με την τρύπα.

Τέλος, γεμίζουμε το μπισκότο στη μέση με μαρμελάδα.

Τα μπισκότα είναι έτοιμα.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Για έξτρα νοστιμιά, μπορείτε να πασπαλίσετε τα μπισκότα σας με άχνη.

Άλλες συνταγές

 

 

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (12 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας