Τσιλίχουρδα, η παραδοσιακή μαγειρίτσα από την Κέρκυρα

Υλικά συνταγής

Η συνταγή που σίγουρα θα χρειαστείτε τις μέρες του Πάσχα. Τσιλίχουρδα, η παραδοσιακή μαγειρίτσα από την Κέρκυρα. Διαφορετική από την συνηθισμένη μαγειρίτσα, αλλά πεντανόστιμη. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • Μισό κιλό εντεράκια
  • 1 συκωταριά
  • 1 αρνίσια κοιλιά
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε καλά τα έντερα και γυρίζουμε το μέσα έξω με τη βοήθεια μιας βελόνας πλεξίματος ή μιας μικρής ξύλινης σούβλας.

Τα πλένουμε και πάλι πολύ καλά.

Στη συνέχεια, τα βάζουμε σ' ένα μπολ με λίγο ξύδι και τα αφήνουμε να σταθούν μερικά λεπτά.

Έπειτα, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.

Τα αχνίζουμε, τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Αχνίζουμε τη συκωταριά και την κοιλιά, τις στραγγίζουμε τις και τις ψιλοκόβουμε.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα έντερα, τη συκωταριά και την κοιλιά.

Προσθέτουμε τα δύο κρεμμύδια κι ανακατεύουμε επάνω στη φωτιά, ώσπου να μαραθούν.

Έπειτα, ρίχνουμε 2 κούπες ζεστό νερό και σιγοβράζουμε περίπου 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν λίγο τα υλικά.

Τέλος, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε ακόμη 20 λεπτά το βράσιμο, να μαλακώσουν καλά η συκωταριά και τα έντερα και να δέσει η σάλτσα.

Η μαγειρίτσα είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν δε βρούμε αρνίσια κοιλιά, μπορούμε να την παραλείψουμε.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 3)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: