Τυροπιτάκια κουρού, εύκολα και νόστιμα!

Από eleni, 18 Νοέμβριος, 2009
Μερίδες

Τα τυροπιτάκια κουρού είναι κλασική επιλογή για πάρτυ και μπουφέδες, μια και όλοι και ειδικά τα παιδάκια τρελαίνονται για αυτά. Εδώ θα δούμε μια πολύ καλή συνταγή για εύκολα τυροπιτάκια κουρού.

Για να φτιάξουμε τυροπιτάκια κουρού, ακολουθούμε την παρακάτω εύκολη διαδικασία.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι και τη σόδα αφού πρώτα τα κοσκινίσουμε.

Προσθέτουμε και 1/2 κουταλάκι αλάτι. Προς το τέλος συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι μας.

Μόλις τα υλικά ενοποιηθούν και σχηματιστεί μία ομοιόμορφη ζύμη, σταματάμε το ανακάτεμα και αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φέτα, το ανθότυρο, τη ρίγανη και τα 2 αυγά. Ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και ανοίγουμε σε μικρά στρογγυλά πιτάκια.

Τοποθετούμε στη μέση 1 κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο.

Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε επάνω του αντικολλητικό χαρτί.

Απλώνουμε τα τυροπιτάκια κουρού στο ταψί.

Ανακατεύουμε σε ένα φλιτζάνι τον κρόκο του αυγού με το γάλα, και αλείφουμε την επιφάνεια κάθε κουρού με αυτό το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 4.7 (12 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας