Τυροπιτάκια κουρού, εύκολα και νόστιμα!

Υλικά συνταγής

Τα τυροπιτάκια κουρού είναι κλασική επιλογή για πάρτυ και μπουφέδες, μια και όλοι και ειδικά τα παιδάκια τρελαίνονται για αυτά. Εδώ θα δούμε μια πολύ καλή συνταγή για εύκολα τυροπιτάκια κουρού.

Για να φτιάξουμε τυροπιτάκια κουρού, ακολουθούμε την παρακάτω εύκολη διαδικασία.

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι και την σόδα αφου πρώτα τα κοσκινίσουμε.

Προσθέτουμε και 1/2 κουταλάκι αλάτι. Προς το τέλος συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι μας.

Μόλις τα υλικά ενοποιηθούν και σχηματιστεί μία ομοιόμορφη ζύμη, σταματάμε το ανακάτεμα και αφήνουμε την ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση:

Σε ένα μπολ προσθέτουμε την φέτα, το ανθότυρο, την ρίγανη και τα 2 αυγά. Ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και ανοίγουμε σε μικρά στρογγυλά πιτάκια.

Τοποθετούμε στη μέση 1 κουταλάκι απο την γέμιση και κλείνουμε την ζύμη σε μισοφέγγαρο.

Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε επάνω του αντικολλητικό χαρτί.

Απλώνουμε τα τυροπιτάκια κουρού στο ταψί.

Ανακατεύουμε σε ένα φλιτζάνι τον κρόκο του αυγού με το γάλα, και αλείφουμε την επιφάνεια κάθε κουρού με αυτό το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 4.3 (Ψήφοι: 4)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 


Βρείτε τις συνταγές μας παντού

Διαδώστε: