Βασική ζύμη για λεπτή και τραγανή πίτσα

Υλικά συνταγής
Ζύμη για λεπτή και τραγανή πίτσα!

Μια βασική συνταγή για να φτιάξετε την πιο νόστιμη πίτσα. Η συγκεκριμένη ζύμη είναι για όσους θέλουν την πίτσα τους λεπτή και τραγανή (thin and crispie) αφού προσφέρει το πιο τραγανό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Υλικά συνταγής

  • 345 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 16 γρ. μαγιά, φρέσκια
  • 185 γρ. νερό, χλιαρό
  • 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, ελαιόλαδο, αλάτι, ζάχαρη και τη μαγιά.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό αλεύρι μέσα στο μπολ, ανακατεύουμε πολύ γρήγορα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα έως ότου φουσκώσει (για να γίνει το προζύμι). Θα χρειαστεί το πολύ 1 ώρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία του δωματίου.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με το χέρι ή με μίξερ μέχρι να γίνει ομοιογενής η ζύμη ώστε να μην κολλάει.

Έπειτα, την πλάθουμε σε μπάλα και τη βάζουμε σε μια λεκάνη σκεπασμένη με μια πετσέτα ελαφρώς υγρή.

Την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα για να “ξεκουραστεί”  ή έως ότου τη «δουλέψουμε», αλλά όχι περισσότερο από μια μέρα.

Τέλος, με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος μισό με ένα εκατοστό, ραντίζοντας με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει.

Η ζύμη για πίτσα είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία!

Συμβουλές

  • Αν δεν έχουμε φρέσκια μαγιά, χρησιμοποιούμε ξερή από το σούπερ μάρκετ ακολουθώντας τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία.
  • Χρησιμοποιούμε τόσο νερό όσο αντέχει το δάχτυλο μέσα χωρίς να καούμε, γιατί διαφορετικά αδρανοποιεί το ένζυμο με αποτέλεσμα να μη διογκωθεί η ζύμη.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Είδος Κουζίνας: