Υπέροχες ταλιατέλες με μπέικον και φρέσκα κρεμμυδάκια

Υλικά συνταγής

Μια συνταγή, ιδανική για ένα καθημερινό γεύμα και όχι μόνο. Υπέροχες ταλιατέλες με μπέικον και φρέσκα κρεμμυδάκια. Κάθε μπουκιά και απόλαυση. Δοκιμάστε τες!

Υλικά συνταγής

  • Μισό κιλό ταλιατέλες
  • 8 κρεμμυδάκια, φρέσκα
  • 8 φέτες μπέικον
  • 60 γρ. παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ψήνουμε στο γκριλ (ή τηγανίζουμε) το μπέικον εως ότου γίνει τραγανό και αμέσως μετά καψαλίζουμε ελαφρώς τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Όταν κρυώσει το μπέικον, κόβουμε κάθε φέτα σε 6 κομμάτια.

Στη συνέχεια, αακατεύουμε το μπέικον με τα κομμένα κρεμμυδάκια σε μήκος 1 εκατοστό και τα διατηρούμε ζεστά.

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε al dente τις ταλιατέλες, για 4 λεπτά.

Έπειτα, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα γυρνάμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 1 ακόμη λεπτό.

Τέλος, σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα, γαρνίροντας με την παρμεζάνα.

Οι ταλιατέλες με μπέικον και φρέσκα κρεμμυδάκια είναι έτοιμες. 

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Πέρα απο παρμεζάνα μπορούμε να πασπαλίσουμε τις ταλιατέλες με κεφαλοτύρι ή πεκορίνο.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για ταλιατέλες

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 1)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: