Σάλτσα για ψητή γαλοπούλα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 02/08/2023

Όταν μαγειρεύεται η γαλοπούλα συνήθως χρειάζεται γύρω στη μισή ώρα για να «ξεκουραστεί» σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να κόβεται εύκολα. Όσο η γαλοπούλα περιμένει, μπορείτε να φτιάξετε μια εύκολη σάλτσα από τα υγρά που έχετε μαζέψει στο ταψάκι της. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε σάλτσα σε όλα τα ψητά σας.

Υλικά συνταγής

  • Μισό φλ. υγρό (άσπρο κρασί, νερό ή ζωμός)
  • 3-4 φλ. υγρά από το ταψάκι της γαλοπούλας (αν χρειαστεί προσθέτουμε ζωμό κότας)
  • 50 γρ. περίπου λίπος από το ταψάκι της γαλοπούλας
  • 30 γρ. αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά όταν βγάλουμε τη γαλοπούλα από το ταψάκι της, αδειάζουμε τα υγρά που έχει σε ένα θερμομονωτικό δοσομετρητή ή ένα πυρέξ.

Το αφήνουμε μέχρι να κάτσουν κάτω τα υγρά και να ανέβει πάνω το λίπος.

Παίρνουμε όσο λίπος μπορούμε και το κρατάμε σε άλλο σκεύος.

Στη συνέχεια βάζουμε το ταψί πάνω σε μάτι της κουζίνας, σε μέτρια φωτιά, με το λίπος που χρειάζεται.

Ξύνουμε το ταψάκι για να βγουν και όσα κομμάτια έχουν τυχόν καφετίσει.

Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά,

Το αφήνουμε μέχρι να κάνει φουσκάλες και να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.

Έπειτα βγάζουμε για λίγο το ταψί από το μάτι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα υγρά, σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς και πάρα πολύ καλά και το ξαναβάζουμε στη φωτιά.

Τέλος, το αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Συμβουλές

  • Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε μέσα τα μαγειρεμένα εντόσθια της γαλοπούλας κομμένα κομματάκια, μαϊντανό και μανιτάρια.

Άλλες συνταγές για σάλτσες

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας