Σούπα γαλοπούλας

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 02/08/2023

Μια πεντανόστιμη σούπα που μπορείτε να φτιάξετε τις γιορτινές μέρες και όχι μόνο. Η σούπα γαλοπούλας θα σας καταπλήξει με την γεύση και το άρωμα της. Συχνά προτιμάται και ως πρώτο πιάτο πριν το κυρίως γεύμα. Δοκιμάστε την!

Υλικά συνταγής

  • 1 γαλοπούλα μικρή (3-4 κιλά)
  • 2 κρεμμύδια ολόκληρα
  • 2 πιπεριές, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • Μισό ματσ. σέλινο
  • 1 κ.σ. σπόροι μαύρου πιπεριού
  • Μισή κούπα πολύ ψιλό ζυμαρικό για σούπα
  • 2 αυγά
  • Χυμός 3 λεμονιών
  • Λίγο πράσο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά πλένουμε τη γαλοπούλα, την κόβουμε σε μερίδες, την βάζουμε σε χύτρα με τα λαχανικά και το πιπέρι και την σκεπάζουμε με 3 λίτρα νερό.

Την βάζουμε να βράσει στην αρχή σε πολύ δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να ξεκολλάει το κρέας από τα κόκαλα.

Στη συνέχεια αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κρέας και τα λαχανικά και περνάμε το ζωμό από σίτα (σε αυτή τη φάση, μπορούμε να αφαιρέσουμε από το ζωμό το λίπος αν η γαλοπούλα ήταν πολύ λιπαρή, είτε παγώνοντας το ζωμό, είτε με το ειδικό πινέλο.)

Βάζουμε το ζωμό να βράσει και προσθέτουμε το ζυμαρικό.

Ώσπου να βράσει το ζυμαρικό, φτιάχνουμε το αυγολέμονο.

Έπειτα σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια (όχι να γίνουν μαρέγκα, απλώς να αφρίσουν και να πάρουν λίγο όγκο).

Σε χωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους να ομογενοποιηθούν.

Σιγά-σιγά προσθέτουμε το λεμόνι στους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πιαστεί ελαφρά το χέρι μας.

Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στα ασπράδια συνεχίζοντας το χτύπημα.

Κατόπιν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και με μια κουτάλα, παίρνουμε ζωμό από τη σούπα και με το ένα χέρι το αδειάζουμε λίγο-λίγο στο μπολ που έχουμε χτυπήσει το αυγολέμονο, ενώ με το άλλο χέρι χτυπάμε γρήγορα και δυνατά για να μην κόψει.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να βεβαιωθούμε ότι το αυγολέμονο έδεσε και δεν έκοψε.

Αδειάζουμε το αυγολέμονο στη σούπα και ανακατεύουμε καλά.

Τέλος, προσθέτουμε φρεσκοκομμένο ψιλοκομμένο πράσο και σερβίρουμε σε πιάτα.

Τρίβουμε στη σούπα φρέσκο μαύρο πιπέρι.

Η σούπα γαλοπούλας είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε με το κρέας της γαλοπούλας (που μπορούμε να το ξεκοκαλίσουμε και να το περάσουμε ελαφρά από το τηγάνι) ραντισμένο με λεμόνι.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής

Οι νέες συνταγές μας