Κατσικάκι στη λαδόκολλα με ντομάτα, σκόρδο και κεφαλοτύρι

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 02/08/2023

Μια νόστιμη συνταγή, ιδανική για κάθε περίπτωση. Υπέροχο κατσικάκι στη λαδόκολλα με ντομάτα, σκόρδο και κεφαλοτύρι. Νοστιμιά σε κάθε μπουκιά. Δοκιμάστε το και εντυπωσιάστε τους πάντες.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κατσικάκι (ψαχνό), κομμένο σε μερίδες
  • 300 γρ. κεφαλοτύρι, κομμένο σε κύβους
  • 3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 ντομάτες (χωρίς τις φλούδες και τους σπόρους), ψιλοκομμένες
  • 3 σκ. σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
  • Μισό φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 ποτ. κρασί, λευκό
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • Λίγο βούτυρο
  • Άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σοτάρουμε τις μερίδες του κρέατος στην κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο και όταν ροδίσουν τα κομμάτια απ' όλες τις πλευρές, το σβήνουμε με το κρασί.

Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει 1 ώρα.

Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές για 2 με 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και ελάχιστο χυμό λεμονιού και βράζουμε 10 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.

Βάζουμε στη λαδόκολλα το κρέας και το μείγμα με τα κρεμμυδάκια και την ντομάτα.

Έπειτα, σκορπίζουμε τους κύβους του τυριού, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε τη λαδόκολλα καλά.

Κατόπιν, την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Ψήνουμε το κατσικάκι στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 45 λεπτά περίπου.

Τέλος, ανοίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.

Το κατσικάκι με ντομάτα, σκόρδο και κεφαλοτύρι είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε το κατσικάκι με πατάτες φούρνου ή ρύζι.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας