Υλικά Συνταγής
Η συνταγή για το πιο εύκολο καλοκαιρινό γλύκισμα. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το υπέροχο παγωτό βανίλια με υλικά που έχετε στο σπίτι. Το άρωμα του είναι απλά μοναδικό. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 30 γρ. αλεύρι
- 4 φλ. γάλα
- 4 αυγά
- 1 μισή φλ. ζάχαρη
- 4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 4 βανίλιες
- Μισό κ.γλ. αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα, ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι.
Προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε 1 κούπα από το καυτό γάλα στα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς για ένα λεπτό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κατόπιν, προσθέτουμε τις βανίλιες και την κρέμα γάλακτος.
Τέλος, βάζουμε το μείγμα είτε στην κατάψυξη και κάθε μία ώρα το ξύνουμε με το πιρούνι για να πάρει την κρυσταλλική μορφή είτε σε παγωτομηχανή.
Το παγωτό βανίλια είναι έτοιμο.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Για έξτρα γεύση και ιδιαίτερη εμφάνιση, μπορούμε να βάλουμε στο παγωτό μας φρούτα όπως blueberries, κεράσια κλπ.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για παγωτό
- Παγωτό σοκολάτα με αμύγδαλα
- Σπιτικό παγωτό καϊμάκι, πολυαγαπημένο!
- Σπιτικό παγωτό κρέμα
- Παγωτό βερίκοκο, συνταγή για τους λάτρεις του παγωτού!
- Σπιτικό παγωτό, με στιγμιαίο καφέ!