Yπέροχοι κεφτέδες με μανιτάρια και σάλτσα ροκφόρ

Υλικά συνταγής

Μια διαφορετική συνταγή, κατάλληλη για ένα κυριακάτικο γεύμα. Υπέροχοι κεφτέδες με μανιτάρια και σάλτσα ροκφόρ. Η κρεμώδης υφή της σάλτσας και των μανιταριών θα φτάσει την γεύση σας σε άλλο επίπεδο. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτό το πιάτο!

Υλικα συνταγής

  • 150 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 κ.σ. θυμάρι, ξερό
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο, για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 75 γρ. ροκφόρ
  • 2 κ.γλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες.

Αναμειγνύουμε το μείγμα καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.

Στη συνέχεια, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και το διατηρούμε ζεστό.

Βάζουμε το βούτυρο να κάψει και μαραίνουμε το κρεμμύδι.

Έπειτα, ρίχνουμε το ροκφόρ λιωμένο με το πιρούνι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό και τα καρύδια.

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου.

Κατόπιν, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε η σάλτσα να πάει παντού.

Τέλος, πασπαλίζουμε τα κεφτεδάκια με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια συνοδευόμενα με πράσινες ταλιατέλες.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για κεφτέδες

Δώσε αστέρια στη συνταγή!: 
Μέσος όρος: 5 (Ψήφοι: 2)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος μαγειρέματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: