Μοσχαρίσια ρολά εσκαλόπ

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 27/07/2023

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Ζουμερά μοσχαρίσια ρολά εσκαλόπ. Ότι πρέπει για ένα δείπνο με φίλους. Συνοδέψτε τα με πουρέ πατάτας και απογειώστε τα!

Υλικά συνταγής

  • 6 εσκαλόπ, μοσχαρίσια
  • 6 φέτες χοιρομέρι, καπνιστό
  • Λίγο φασκόμηλο
  • 6 φέτες κασέρι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. λευκό κρασί, ξηρό
  • 1 φλ. ντοματάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρέσκο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, απλώνουμε τα εσκαλόπ σε λαδόκολλα ή σε μεμβράνη και τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα.
Τα χτυπάμε να πλατύνουν περίπου μισό εκατοστό το κάθε ένα.

Σε κάθε ένα απλώνουμε μια φέτα χοιρομέρι, μια φέτα τυρί και λίγο φασκόμηλο (1 φυλλαράκι).

Στη συνέχεια τα τυλίγουμε και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Έπειτα σε βαθύ τηγάνι που να σκεπάζει, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ροδίζουμε τα εσκαλόπ από όλες τις μεριές και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την ντομάτα.

Κατόπιν προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη και σκεπάζουμε.

Τέλος βράζουμε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά, να μείνει με λίγη σάλτσα.

Τα μοσχαρίσια ρολά εσκπαλόπ είναι έτοιμα.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Όταν βάζουμε αλκοόλ και ντομάτα στο φαγητό πάντα προσθέτουμε λίγη ζάχαρη για να μειώσουμε την οξύτητα (1 πρέζα).
  • Αντί για κασέρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γραβιέρα.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας