Η χορτόπιτα είναι από τις πιο χαρακτηριστικές και παραδοσιακές πίτες της ελληνικής μαγειρικής. Για αυτήν εδώ τη συνταγή θα χρειαστείτε ενάμιση κιλό διάφορα χόρτα όπως σπανάκι, αντίδι, παντζάρι, βαλεριάνα και φυσικά αλεύρι και φέτα. Μπορείτε όμως να δοκιμάσετε να βάλετε ότι χόρτα θέλετε και να την φτιάξετε όλο το χρόνο.
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Αυτή εδώ η συνταγή θα σας δώσει φασόλια γίγαντες με σπανάκι, μυρωδικά και ντομάτα να χορτάσετε την πείνα σας. Και αν δε νηστεύετε, γαρνίρετε με λίγη φέτα για να απογειώσετε τη γεύση του οσπρίου.
Το σφουγγάτο είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Μυτιλήνης, που τη βρίσκουμε όμως σε διάφορες παραλλαγές σε όλη την Ελλάδα. Αυτή η συνταγή προϋποθέτει να έχουμε λαδοτύρι, αλλά μπορούμε να βάλουμε και κασέρι αν δεν έχουμε!
-
Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
-
Συνταγές για παιδιά
-
Συνταγές με κοτόπουλο
-
Νηστίσιμα φαγητά
-
Παραδοσιακές συνταγές
-
Συνταγές με θαλασσινά
-
Συνταγές με κρέας
-
Συνταγές με ζυμαρικά
-
Συνταγες για σούπες
-
Συνταγές για σαλάτες
-
Συνταγές για κέικ
-
Συνταγές για ορεκτικά
-
Συνταγές για γλυκά
-
Συνταγές διαίτης
-
Εύκολες συνταγές
-
Συνταγες για μπουφε
Γίγαντες στο φούρνο, με τη συνταγή της γιαγιάς!
Πανεύκολα pancakes με τρία υλικά
Φασολάδα, η διάσημη σούπα της γιαγιάς
Ψωμί χωρίς ζύμωμα, στη γάστρα
Μυδοπίλαφο, η κλασική συνταγή του ουζερί!
Αρακάς λαδερός, της γιαγιάς Ελένης
Ρεβίθια με πιπεριές στον φούρνο, απλά τέλεια!
Λαγάνα εύκολη
Φασόλια μαυρομάτικα με σέσκουλα
Σούπα ποντιακή με σαλιγκάρια