100 γρ. κασέρι

Από Ρεμί, 2 Οκτ 2023

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο και ξακουστό Σαλονικιώτικο μεζέ, το μπουγιουρντί. Η λέξη μπουγιουρντί σήμαινε αρχικά την έγγραφη διαταγή αξιωματούχου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Σήμερα σημαίνει το επίσημο έγγραφο, ιδίως διαταγή, συνήθως με δυσάρεστο οικονομικό περιεχόμενο. Ο θεσπέσιος αυτός μεζές με βάση τη φέτα συνοδεύει άριστα, κρέατα ψητά, κοκκινιστά, μακαρονάδες κι ότι φαγητό του «πάει» το τυρί. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Από ALEXANDRA, 5 Ιουν 2019

Αυτή εδώ είναι η απόλυτη συνταγή για να ψήσουμε κρεατάκι με τυριά μέσα σε σφολιάτα, το επονομαζόμενο και κλέφτικο του Μωριά. Εμείς το φτιάχνουμε με κατσικάκι, αλλά μπορείτε να το φτιάξετε με κάθε είδος κρέατος: αρνί, μοσχαράκι, ακόμα και χοιρινό ή κοτόπουλο. Είναι λίγο μπελαλίδικο για ψητο κρέας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

Οι νέες συνταγές μας