Στην Ικαρία όπως και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, μαγειρεύουν το κατσικάκι ψητό, ενίοτε και γεμιστό (το Πάσχα) ενώ άλλες φορές το κάνουν βραστό με σιτάρι ή πλιγούρι σιταριού, και προκύπτει το γαμοπίλαφο. Εδώ θα δούμε μια συνταγή για γαμοπίλαφο Ικαριώτικο. Πολλοί βάζουν και 1-2 πράσινες και κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένες, αν και δεν νομίζω ότι είναι αυτή η αυθεντική συνταγή. Στην αυθεντική συνταγή για ικαριώτικο γαμοπίλαφο υπάρχει μόνο το κατσίκι, το ρύζι για πιλάφι, ο χυμός ντομάτας, τα κρεμμύδια, η δάφνη και το μπαχάρι.
λίγο μπαχάρι ολόκληρο
Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
Συνταγές για παιδιά
Συνταγές με κοτόπουλο
Νηστίσιμα φαγητά
Παραδοσιακές συνταγές
Συνταγές με θαλασσινά
Συνταγές με κρέας
Συνταγές με ζυμαρικά
Συνταγες για σούπες
Συνταγές για σαλάτες
Συνταγές για κέικ
Συνταγές για ορεκτικά
Συνταγές για γλυκά
Συνταγές διαίτης
Εύκολες συνταγές
Συνταγες για μπουφε
Ψωμί χωρίς ζύμωμα, στη γάστρα
Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες, γιορτινό λουκούμι!
Ηπειρώτικη κολοκυθόπιτα, χωρίς φύλλο, που θα σας ξετρελάνει!
Χοιρινό στο φούρνο με πατάτες, της γιαγιάς Ελένης
Τραχανάς σούπα με φέτα
Γίγαντες στο φούρνο, με τη συνταγή της γιαγιάς!
Φανουρόπιτα: Τι συμβολίζει, πότε και γιατί τη φτιάχνουμε
Πανεύκολα pancakes με τρία υλικά
Κατσικάκι με πατάτες φούρνου, λουκούμι!
Το πιο εύκολο κέικ που έχετε φτιάξει ποτέ!