μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο

Από stevi, 3 Ιούνιος, 2019

Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα φαγητά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Αυτή εδώ είναι μια καταπληκτική συνταγή για κεφτεδάκια «της μαμάς» στο φούρνο με πατάτες, που θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε.

Από litsa, 27 Δεκέμβριος, 2018

Η ποτάζ παρμεντιέ είναι η κλασική χειμωνιάτικη σούπα της Γαλλίας. Είναι μια καταπληκτική παχύρευστη σούπα βελουτέ που φτιάχνεται απαραιτήτως με το αγαπημένο λαχανικό των Γάλλων, το πράσο, και κρέμα γάλακτος, αν και ορισμένοι αναφέρουν τη συνταγή (λανθασμένα) με κρεμμύδι και δεν βάζουν καθόλου κρέμα γάλακτος. Αυτή εδώ είναι η αυθεντική συνταγή για ποτάζ παρμεντιέ.

Από dimitris, 19 Νοέμβριος, 2018

Αν θέλετε μια ωραία συνταγή για μια θρεπτική και εύκολη ψαρόσουπα, μην ψάχνετε άλλο! Αυτή εδώ η ψαρόσουπα έχει μόνο κοκκινόψαρο, λίγα λαχανικά και ρύζι, και από γεύση είναι ό,τι πρέπει, ιδανική για δείπνο μια κρύα νύχτα.

Από dimitris, 21 Αύγουστος, 2017

Το ρολό κιμά είναι μία από τις πιο οικογενειακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας. Οι περισσότεροι το τρώγαμε από τα χεράκια της μαμάς ή της γιαγιάς και γλύφαμε και τα δάχτυλά μας. Είναι γευστικότατο, πολύ θρεπτικό φαγητό και δίνει τη δυνατότητα για πειραματισμούς με τη γέμιση του. Εδώ θα γεμίσουμε το ρολό μας με τον παραδοσιακό τρόπο: με 4 αυγά, αλλά θα προσθέσουμε και λίγο τυράκι και ζαμπονάκι. Άλλοι φτιάχνουν το ρολό κιμά με γέμιση καρότου ή/και μπέικον. Όρεξη να υπάρχει...

Οι νέες συνταγές μας