μισό κουταλάκι τριμμένη κανέλα

Από ALEXANDRA, 4 Μάρτιος, 2019

Ο μπακλαβάς είναι ένα σιροπιαστό παραδοσιακό γλύκισμα της Ανατολής που μοιραζόμαστε φυσικά και εμείς οι Έλληνες. Αυτή εδώ είναι η κλασική συνταγή για τραγανό μπακλαβά με καρύδια, με πλούσιο, σιροπιαστό φύλλο και άρωμα κανέλας και γαρύφαλου. Θα χρειαστούμε 10-12 φύλλα κρούστας, όσα έχει δηλαδή ένα πακέτο που θα βρούμε στον σούπερ μάρκετ και ξηρούς καρπούς, καρύδια ή και φιστίκια. Με λίγα μυρωδικά που έχουμε συνήθως στο σπίτι, το αποτέλεσμα είναι ένας πεντανόστιμος μπακλαβάς σκέτο όνειρο!

Οι νέες συνταγές μας