λίγο αλάτι

Μελιτζανοσαλάτα, νόστιμη και νηστίσιμη

Η μελιτζανοσαλάτα είναι ένας πολύ ωραίος μεζές, υπάρχει σχεδόν σε κάθε τραπέζι και είναι και νηστίσιμος. Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για πανεύκολη και πεντανόστιμη μελιτζανοσαλάτα.

Σάλτσα γλυκιά και ανάλαφρη

Σε ένα μπολάκι βάζουμε τα 3 κουταλιά κέτσαπ προσθέτουμε λίγο αλατάκι, 1,5 κουτ.γλ. πάπρικα και 1 κουταλάκι λαδί τα ανακατεύουμε καλά καλά.

Βάζουμε το μπολάκι μας στο ψυγείο για 30 λεπτά και σε τουλάχιστον 30 λεπτά θα έχετε την πιο γλυκιά και ανάλαφρη σως που είχατε φάει ποτέ

Σάλτσα σοκολάτας

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και προσθέτουμε το νερό και λίγο αλάτι στην άκρη του κουταλιού.

Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μία σάλτσα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό για να την αραιώσουμε.

Η σάλτσα είναι έτοιμη! Μπορούμε είτε να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως είτε να την φυλάξουμε στο ψυγείο αφού όμως κρυώσει.

Κρέπες γλυκιές

Εύκολες κρέπες που συνδυάζονται με γλυκιά γέμιση.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με πολύ λίγο αλάτι – στην μύτη του κουταλιού και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και το βούτυρο που το έχουμε λιώσει (μπορείτε και στα μικροκύματα για λίγα δευτερόλεπτα) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί το μίγμα για τις κρέπες.

Σάλτσα μόκα

Σάλτσα σοκολάτας με γεύση μόκας!

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και προσθέτουμε τον καφέ και λίγο αλάτι στην άκρη του κουταλιού.

Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μία σάλτσα. Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα καφέ για να την αραιώσουμε.

Η σάλτσα είναι έτοιμη!

Πάστα ελιάς απαλή

Η πάστα ελιάς συνοδεύει κάθε τραπέζι σαν ορεκτικό. Σερβίρεται σκέτο και συνοδεύεται απο ψωμάκι, κριτσίνια, κρακεράκια κτλ.

Είναι πάρα πολύ εύκολο!!!

Καταρχήν, αφαιρούμε όλα τα κουκούτσια απο τις ελιές...

Στο μπόλ του μίξερ, βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για πολύ λίγο μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Πουρές πατάτας

Γιατί να αγοράζετε πουρέ πατάτας έτοιμο?

Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πόσο εύκολο και φυσικά πιο υγιεινό είναι να φτιάξει σπιτικό πουρέ.

Πανεύκολη συνταγή χωρίς τα συντηρητικά του πουρέ του εμπορίου.

Για να φτιάξουμε τον πουρέ πατάτας ακολουθούμε την εξής διαδικασία:

Κουνέλι στιφάδο για καλοφαγάδες

Το κουνέλι στιφάδο είναι μια συνταγή για καλοφαγάδες, γλυκιά και γευστική. Για να πετύχει όμως χρειάζεται να αφήσουμε το κουνέλι μέσα σε ένα μείγμα που λέγεται μαρινάδα ή μαρινάτα (ξύδι, λάδι, κρασί και δάφνη συνήθως) για αρκετές ώρες... Οπότε καλό είναι να ετοιμάσουμε το κουνέλι αποβραδύς.

Μύδια αχνιστά

Θα ακολουθήσουμε μια συνταγή για τα ωραιότερα μύδια που έχετε φάει ποτέ!

Μύδια φρέσκα είναι δύσκολο να βρεθούν, οπότε παίρνουμε τα κατεψυγμένα που είναι και καθαρισμένα...Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

Ξεπαγώνουμε τα μύδια, και τα πλένουμε καλά.

Τυρόπιτες της γιαγιάς

Αυτή η συνταγή για τυρόπιτες είναι πολύ παλιά, την έμαθα από τη γιαγιά μου, γι' αυτό και ο τίτλος.

Αρχικά, βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μία συμπαγής «μπάλα» ζύμης.

Απλώνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια μεγέθους περίπου όσο ένα πιατάκι σαλάτας.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, το 1 αυγό και 1 ασπράδι, και λίγο πιπέρι.