Εύκολες συνταγές

Βρείτε και δοκιμάστε τις πιο απλές και εύκολες συνταγές για μαγειρική και γλυκά!

Το σουφλέ της πολυάσχολης, γρήγορο και νόστιμο

Θυμάμαι τη μάνα μου να μας ρωτάει αποβραδίς, εκείνο το κλασικό «Και τι μαγειρεύουν αύριο;»
Οι απαντήσεις που έπαιρνε ποικίλες . Τι μουσακάδες, τι παστίτσια, τι μοσχαράκια κοκκινιστά με πουρέ. Λέγαμε τα γούστα μας για να γυρίσουμε με χαρά την επόμενη μέρα και να βρούμε στο τραπέζι ένα ηρωικό σπανακόρυζο καθώς είχε τελευταία στιγμή θυμηθεί ότι ήταν η νηστεία του Οσίου Πατάπιου ή δεν ξέρω και γω ποιου άλλου. Κι εμείς βαφτίζαμε το σπανακόρυζο μουσακά για να πάει ευκολότερα κάτω.

Καριόκες σπιτικές, γλυκιές σαν της γιαγιάς

Αυτή η συνταγή για καριόκες μου θύμισε εκείνες που έφτιαχνε η γιαγιά μου, γλυκιές και αφράτες, με χοντρό καρυδάκι και μπόλικη σοκολάτα από πάνω, που τις είχε σχεδόν πάντα έτοιμες για κέρασμα σε καλεσμένους και μη.  Και μην ακούτε τι λένε. Οι καριόκες δεν χρειάζεται να ειναι πολύ μπελαλίδικες. Οπως θα δείτε αυτή εδώ είναι μια σχετικά εύκολη συνταγή για να φτιάξετε κι εσείς καριόκες και να έχετε το σοκολατένιο κέρασμα στο ψυγείο σας.

Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε τη βούτυρο με το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Μους σοκολατας, για να τους γλυκάνεις όλους!

Η πιο απλή, η πιο γρηγορη και η πιο γευστική συνταγή για να φτιάξετε μους σοκολάτας για να γλυκάνετε τα παιδιά ή τους καλεσμένους σας σε ένα τραπέζι. Φτιάξτε την χρησιμοποιώντας κάποιο από εργαλεία τάπερ (δείτε την εικόνα στο τέλος της συνταγής) και θα με θυμηθείτε.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μίξερ, όπως το Σπιντυ Σεφ της Tupperware.

Cheesecake με βύσσινο και φράουλα, όνειρο!

Για τους Αμερικανούς, η 30η Ιουλίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα του Cheesecake! Παράξενο κι όμως αληθινό, όπως και τόσες άλλες «ημέρες» που γιορτάζονται. Βέβαια, τόσο αυτοί όσο κι εμείς οι Έλληνες, δεν περιμένουμε να φάμε αυτό το εξαίσιο γλυκό μόνο μια φορά το χρόνο! Άλλωστε η παρασκευή του είναι ιδιαίτερα οικονομική, εύκολη και γρήγορη.

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Ένα εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα κατάλληλο για μικρά παιδια, αφού συνδυάζει τα αγαπημένα τους γλυκά: μπισκότα, κρέμα και σοκολάτα Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την κρέμα στιγμής σοκολάτα όπως γράφουν οι οδηγίες.

Ομελέτα φούρνου

Αυτή εδώ είναι μια από τις πιο απλές και γευστικές ομελέτες που μπορείτε να φτιάξετε σε 20 λεπτά!!!

Καθαρίζουμε τις πατάτες, και τις κόβουμε για τηγάνισμα π.χ. λεπτές ροδέλες.

Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να γίνουν μαλακές. Προσοχή: δεν θέλουμε να γίνουν ξερές!

Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομματάκια, όσο πιο μικρά γίνεται.

Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κομματάκια.

Κόβουμε το κασεράκι σε μικρά κυβάκια.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπώλ.

Ρίχνουμε μέσα το κασέρι.

Εύκολα κριτσίνια καρότου ολικής άλεσης

Αυτά τα κριτσίνια ολικής άλεσης είναι πανεύκολα, πεντανόστιμα και ιδανικά για όσους κάνουν δίαιτα.

Για να τα φτιάξουμε ακολουθούμε την εξής διαδικασία.

Καταρχάς τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα. Ρίχνουμε στο μίξερ το νερό και το λάδι, και ανακατεύουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε εναλάξ το αλεύρι και τα τριμμένα καρότα.

Ανακατεύουμε πολύ λίγο, ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά μας.  

Πλάθουμε κριτσίνια σε ότι σχήμα και μέγεθος θέλουμε.

Ψωμί, χωρίς ζύμωμα, στη γάστρα

Θέλετε να φτιάξετε στο σπίτι σας ψωμί ζεστό, τραγανό και πεντανόστιμο; Αυτή εδώ η συνταγή για ψωμί στη γάστρα είναι τέλεια και πολύ εύκολη, αφού δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου ζύμωμα. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει αφού το ψωμί που θα ψήσετε δεν θα έχει τίποτε να ζηλέψει από το χωριάτικο ψωμί που αγοράζετε από το φούρνο. Εγώ χρησιμοποιώ λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε στο ψωμί σας ό,τι αλεύρι θέλετε.

Τραχανάς σούπα με φέτα

Παραδοσιακή ελληνική συνταγή είναι ο τραχανάς, ιδανικός για τον χειμώνα και το κρύο. Εδώ χρησιμοποιούμε έτοιμο ξυνό τραχανά από το σούπερ μάρκετ, αν και να ξέρετε ότι μπορείτε να φτιάξετε και τραχανά μόνοι σας. Αλλωστε ο τραχανάς είναι σπιτικό ζυμαρικό. Η παρακάτω συνταγή είναι για 4 άτομα και τρώτε το πολύ σε 20 λεπτά.

Σπετζοφάι (βολιώτικο)

Μια πολύ καλή συνταγή για σπετζοφάι, όπως το φτιάχνουν στο Βόλο. Να ξέρετε ότι το σπετζοφάι (ή αλλιώς σπεντζοφάι ή σπετσοφάι το λέτε όπως θέλετε) είναι 100% παραδοσιακό φαγητό της Ελληνικής κουζίνας που όμως το φτιάχνουν και στην Ιταλία!

Χαρακτηρίζεται από τα τηγανισμένα χωριάτικα λουκάνικα που δένουν ιδανικά με σάλτσα από γλυκιές πιπεριές και ντομάτα (κάποιοι βάζουν και κρεμμύδι).