Γίγαντες στο φούρνο, με τη συνταγή της γιαγιάς!

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Τα φασόλια γίγαντες στο φούρνο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξουμε αρκεί να θυμηθούμε μία ημέρα πριν να τα βάλουμε στο νερό για να φουσκώσουν.

Αφου λοιπόν βάλουμε τα φασόλια μας σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.

Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τους γίγαντες από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν.

Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.

Ελέγχουμε τους γίγαντες καθε 20 λεπτά και όταν δούμε ότι έχουν μαλακώσει αρκετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και στραγγίζουμε τα φασόλια μας. Κρατήστε ένα φλυτζάνι με το ζουμί για να το βάλετε στο πυρέξ στο τέλος.

Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι , πιπέρι και ρίγανη.

Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαιντανό.

Αν έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί των φασολιών (όταν τα βράζαμε), το περιχύνουμε και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να πάρουν μια βράση.

Στην συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρεξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Οι γίγαντες στο φούρνο είναι έτοιμοι.

Συμβουλή: Αν θέλετε γαρνίρετε το πιάτο με τριμμένη φέτα!

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Μερίδες: 
Είδος Κουζίνας: 

Σχόλια

Εικόνα: anastasiakon

ειναι απο τα αγαπημενα μου φαγητα....σιγουρα θα τους φτιαξω

Ευχαριστούμε για την συνταγή! Μια διευκρίνηση μόνο...

"Όταν μαλακώσουν κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά. Και στραγγίζουμε τα φασόλια." Αυτό το όταν, λένε συνήθως πως είναι έπειτα απο 1 ώρα βρασίματος. Συνιστώ όμως να ελέγχετε τα φασόλια τουλάχιστον κάθε 20'. Εγώ τα άφησα 40 λεπτά και γίνανε λιώμα!

Επίσης να προτείνω...
Φυλάξτε μισό φλυτζάνι απο τον ζουμό του βρασίματος και τοποθετήστε τον στο πυρέξ μαζί με τα φασόλια.

Καλή σας όρεξη!


Βρείτε τις συνταγές μας παντού