Υλικά Συνταγής
Ένα νόστιμο και εύκολο γλυκάκι με υλικά που έχουμε στο σπίτι. Γλυκιά σοκολάτα με τραγανό μπισκότο από αμύγδαλα. Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Και από γεύση; Απλά ξεχωριστή. Δοκιμάστε την πάση θυσία!
Υλικά συνταγής
Για το μπισκότο
- 5 ασπράδια αυγών
- 70 γρ. ζάχαρη κοινή
- 140 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο
- 85 γρ. ζάχαρη άχνη
- 30 γρ. αλεύρι
Για τη γέμιση
- 50 γρ. ζάχαρη κοινή
- 50 γρ. νερό
- 50 γρ. μέλι
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν-μαρί)
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος (35%), χτυπημένη ελαφρά ώστε να πάρει παχύρρευστη μορφή
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, χτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Αδειάζουμε το μείγμα από το μίξερ και προσθέτουμε την άχνη, το αμύγδαλο και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε απαλά.
Στη συνέχεια σε μια λαδόκολλα σχηματίζουμε δύο στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 20 εκ. και μέσα σ' αυτά απλώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C -190°C για 12 με 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.
Έπειτα τοποθετούμε το ένα κομμάτι μέσα σ' ένα δαχτυλίδι διαμέτρου 23 εκ. και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, το μέλι και τη ζάχαρη.
Μετά από 4 λεπτά το αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα στη λιωμένη σοκολάτα.
Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος.
Κατόπιν γεμίζουμε το δαχτυλίδι με τη μισή κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε με το δεύτερο μπισκότο.
Αδειάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Τέλος ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρίμμα σοκολάτας.
Διατηρείται στο ψυγείο για 5 ημέρες.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Αν δεν ξεκολλάει το μείγμα, βρέχουμε ελαφρά τη λαδόκολλα και την τραβάμε.
Άλλες συνταγές
- Σοκολάτα: Πρακτικά μυστικά για την πιο γλυκιά «αμαρτία»
- Προφιτερόλ με σοκολάτα κουβερτούρα, που δεν θα αντισταθεί κανείς!
- Κρέμα σοκολάτα με γάλα και κρόκους αυγών, το εύκολο γλυκό!
- Κρέμα σοκολάτα ψημένη με κρέμα γάλακτος!
- Μους από λευκή σοκολάτα και καφέ