Κρέπες με μανιτάρια, ζαμπόν και κεφαλογραβιέρα, απλά μοναδικές!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 04/03/2024

Μια αγαπημένη, εύκολη και γρήγορη συνταγή. Κρέπες με μανιτάρια, ζαμπόν και κεφαλογραβιέρα, απλά μοναδικές! Ιδανικές για κάθε ώρα της ημέρας. Απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Δοκιμάστε τες!

Υλικά συνταγής

Για το χυλό

  • 120 γρ. αλεύρι
  • 350ml γάλα
  • 2 αυγά

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (πορτσίνι)
  • 600ml γάλα
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα,  τριμμένη
  • 150 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ετοιμάζουμε πρώτα το μείγμα για τις κρέπες.

Βάζουμε σ' ένα μπολ το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε λίγο από το γάλα και το αλάτι.

Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε ρίχνοντας γάλα κατά μικρές ποσότητες μέχρις ότου αποκτήσουμε ένα χυλό ομοιογενή.

Στη συνέχεια χτυπάμε τα δύο αυγά και τα προσθέτουμε στο χυλό χτυπώντας πάντα.

Λιώνουμε λίγο βούτυρο σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 12 εκατοστών και ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας από το χυλό.

Τον απλώνουμε σε όλο το πυθμένα του τηγανιού ομοιόμορφα.

Μόλις η κρέπα ψηθεί από τη μια πλευρά και αρχίσει να ξεκολλάει, τη γυρίζουμε και από την άλλη για να πάρει χρώμα, 1με 2 λεπτά.

Γλιστράμε την κρέπα σ' ένα μεγάλο πιάτο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του τηγανίσματος, φτιάχνοντας συνολικά 12-16 κρέπες.

Στο μεταξύ μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε χλιαρό νερό, 30 λεπτά.

Κατόπιν τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα ψιλοκόβουμε.

Κατόπιν ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ ως εξής.

Ζεσταίνουμε 60 γραμμάρια από το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας δυνατά.

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και δένουμε την κρέμα αυτή σε μπεσαμέλ.

Αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις δέσει.

Προσθέτουμε τη μισή τριμμένη κεφαλογραβιέρα, το αλατοπίπερο, το ζαμπόν και τα μανιτάρια ανακατεύοντας καλά.

Έπειτα γεμίζουμε τις κρέπες με την μπεσαμέλ και τις διπλώνουμε στη μέση από δύο φορές.

Τις τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα και περιχύνουμε τις κρέπες.

Τέλος ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Οι κρέπες με μανιτάρια, ζαμπόν & κεφαλογραβιέρα είναι έτοιμες.

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε τις κρέπες με πράσινη σαλάτα.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για κρέπες

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας