Το Χριστόψωμο δηλαδή το «ψωμί του Χριστού» το έφτιαχναν στα σπίτια όλης της Ελλάδας, την παραμονή των Χριστουγέννων. Είναι ένα ψωμάκι που φτιάχνεται με ευλάβεια και συνήθως με ειδική μαγιά από ξερό βασιλικό, και μυρωδικά όπως γλυκάνισο και μαχλέπι ή μαστίχα. Στην Αρκαδία πάντως το φτιάχνουν με προζύμι. Γενικά, θεωρείται δύσκολο ψωμί γιατί θέλει αρκετό ζύμωμα και ξεκούραση για να φουσκώσει η ζύμη. Η κύρια διαφορά του Χριστόψωμου όμως από τα υπόλοιπα ψωμιά είναι η «διακόσμηση» της επιφάνειάς του με σταυρούς ή άλλα «πλουμίδια» όπως τα λένε...
λίγο βούτυρο και αλεύρι για το ταψί
-
Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
-
Συνταγές για παιδιά
-
Συνταγές με κοτόπουλο
-
Νηστίσιμα φαγητά
-
Παραδοσιακές συνταγές
-
Συνταγές με θαλασσινά
-
Συνταγές με κρέας
-
Συνταγές με ζυμαρικά
-
Συνταγες για σούπες
-
Συνταγές για σαλάτες
-
Συνταγές για κέικ
-
Συνταγές για ορεκτικά
-
Συνταγές για γλυκά
-
Συνταγές διαίτης
-
Εύκολες συνταγές
-
Συνταγες για μπουφε
Γίγαντες στο φούρνο, με τη συνταγή της γιαγιάς!
Φασολάδα, η διάσημη σούπα της γιαγιάς
Πανεύκολα pancakes με τρία υλικά
Δίαιτα της NASA: Χάστε μέχρι 10 κιλά σε 2 εβδομάδες!
Τα 50 πιο διάσημα Ελληνικά φαγητά και ποτά
Μανιτάρια πλευρώτους στο φούρνο, εύκολα και νόστιμα!
Κρεατόπιτα, η συνταγή της γιαγιάς μας!
Χοιρινό φρικασέ, σπιτική συνταγή!
Πασχαλινά κουλουράκια
Ρατατούι στο φούρνο, η αυθεντική πεντανόστιμη συνταγή για ένα πιάτο οπτασία χρωμάτων