Υλικά Συνταγής
Η συνταγή για ένα νόστιμο και διαφορετικό αρνάκι που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Το αρνάκι τσιγαριαστό είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της δυτικής Κρήτης που λόγω της νοστιμιάς του έχει μεταναστεύσει σε ολόκληρο το νησί. Κάθε μπουκιά και απόλαυση! Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά συνταγής
- 1 μισή κιλό αρνάκι, σε κομμάτια
- 1 κρασοπότηρο κρασί (κατά προτίμηση κόκκινο)
- 1 κ.γλ. κύμινο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ποτ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε.
Αμέσως μετά ρίχνουμε το αρνάκι, το αφήνουμε να ροδίσει λίγο και το σβήνουμε με κρασί.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί.
Αν τα υγρά είναι λίγα προσθέτουμε λίγο νερό.
Όταν μισοψηθεί (15 λεπτά πριν το σβήσουμε) ρίχνουμε το κύμινο, το φύλλο δάφνης το αλάτι και το πιπέρι.
Τέλος σιγοψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Είναι καλό να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά και σπεπασμένη κατσαρόλα.
Καλή σας όρεξη!
Συμβουλές
- Συνοδεύουμε το αρνάκι με πατάτες τηγανητές ή ριζότο.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για αρνάκι
- Αρνάκι εξοχικό σε φύλλο κρούστας, αγαπημένο και ξακουστό!
- Αρνάκι Tajine με κρεμμύδια και χουρμάδες, η συνταγή από το Μαρόκο!
- Αρνάκι στη φωλιά, να γλύφετε τα δάχτυλα σας!
- Αρνάκι με δεντρολίβανο και πατάτες
- Αρνάκι ψητό με γιαούρτι και αγκινάρες, υπέροχος συνδυασμός