βασιλικός

Σουτζουκάκια με ρύζι

Μια πολύ ωραία και παραδοσιακή συνταγή για σουτζουκάκια με ρυζάκι, είτε για κύριο πιάτο μια καθημερινή είτε για συνοδευτικό σε τραπέζι.

Για τα σουτζουκάκια:
Βάζουμε σε μια λεκάνη, τα υλικά μας. Δηλαδή, τον κιμά, 6 σκελίδες σκόρδο τριμμένο, αλάτι και πιπέρι, την φρυγανιά και το κύμινι. Τα ζυμώνουμε και τα πλάθουμε όλα μαζί σε μακρόστενο σχήμα. Την ώρα που πλάθουμε ένα-ένα τα βουτάμε μέσα στο ποτήρι του κρασιού.

Μουσακάς

Ο μουσακάς είναι παραδοσιακό πιάτο που δυστυχώς σπάνια το ετοιμάζουμε στο σπίτι γιατί είναι μπελαλίδικο. Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για παραδοσιακό μουσακά για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

Αρχικά, ψιλοκόβουμε τις φρέσκιες ντομάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κιμά, με τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το δυόσμο, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, και τα δύο φύλλα δάφνης. Δεν χρειάζεται ελαιόλαδο, θα βγάλει ζουμί μόνο του. Το αφήνουμε να πιει το ζουμί του σε χαμηλή φωτιά, και στο τέλος βγάζουμε τα φύλλα της δάφνης!

Μακαρόνια με πορπέτες

Ετοιμάζουμε τις πορπέτες:

Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε τον κιμά, 1/4 της κούπας ελαιόλαδο, τα 3 αυγά, 1 κουταλιά κέτσαπ, 1 κουταλάκι ντοματοπελτέ, 1 κουταλιά αλάτι και 1 πιπέρι και ψιλοκόβουμε μέσα τον δυόσμο, το βασιλικό, και το μαϊντανό. Επίσης, τρίβουμε τα 2 κρεμμύδια και τα ρίχνουμε στο μπωλ χωρίς τα ζουμιά τους. Τέλος, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια (πορπέτες).

Τώρα, τηγανίζουμε τις πορπέτες μας σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν τις βγάζουμε...

Ετοιμάζουμε την σάλτσα: