Μελιτζάνες

Μουσακάς, σούπερ υγιεινός και νόστιμος!

Οι ξένοι που έρχονται στην Ελλάδα δεν παραλείπουν να δοκιμάσουν τις εθνικές συνταγές μας. Και φυσικά ο greek mousaka ή αλλιώς σκέτο μουσακάς, είναι μια από αυτές. Τον έχουμε συνδυάσει με το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι κι όχι άδικα. Γενιές και γενιές πιτσιρικιών αλλά και μεγάλων, περίμεναν αυτό το μπελαλίδικο φαγητό να σερβιριστεί στα κυριακάτικα γεύματα. Θα μου πείτε, λοιπόν, ότι τη συνταγή του μουσακά την έχετε ήδη από κάποιο παλιό τετράδιο της μαμάς ή της γιαγιάς σας. Και θα συμφωνήσω λέγοντάς σας: Και γω!

Αρνί στο φούρνο με μελιτζάνες και φέτα

Αρνακι στο φούρνο με μελιτζάνες και φέτα έχετε δοκιμάσει? Δοκιμάστε το με αυτή τη συνταγή και θα με θυμηθείτε...

Καταρχήν, κοβουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια κομμάτια, και τις βάζουμε για μία ώρα σε ένα μπολ με νερό και αλάτι. Τις βγάζουμε απο το νερό και τις στραγγίζουμε καλά. 

Νηστίσιμος Μουσακάς

Πρωτα καθαριζουμε, πλενουμε και κοβουμε τις πατατες μας σε ροδελες.Το ιδιο κανουμε και με τις 6 μελιτζανες μας( την 1 την κραταμε για τη σαλτσα).Βαζουμε λαδακι σε ενα τηγανι και τηγανιζουμε πατατες & μελιτζανες.

Μπριάμ

Ένα ελαφρύ φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Για να ετοιμάσουμε το μπριάμ ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία:

Σε ενα τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες, τις μελιτζάνες κομμένες σε κύβους, τις πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες και τις πιπεριές ψιλοκομμένες.

Μουσακάς

Ο μουσακάς είναι παραδοσιακό πιάτο που δυστυχώς σπάνια το ετοιμάζουμε στο σπίτι γιατί είναι μπελαλίδικο. Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για παραδοσιακό μουσακά για να γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

Αρχικά, ψιλοκόβουμε τις φρέσκιες ντομάτες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κιμά, με τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το δυόσμο, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, και τα δύο φύλλα δάφνης. Δεν χρειάζεται ελαιόλαδο, θα βγάλει ζουμί μόνο του. Το αφήνουμε να πιει το ζουμί του σε χαμηλή φωτιά, και στο τέλος βγάζουμε τα φύλλα της δάφνης!