6

Θρεπτική κοτόσουπα, ιδανική για το κρυολόγημα

Περίεργος ο καιρός. Μία ζέστη, μία κρύο κι εμείς να μην ξέρουμε τι να βάλουμε. Αποτέλεσμα; Κρυολόγημα. Δε θέλει άλλωστε και πολύ ο άνθρωπος να το τσιμπήσει το μικρόβιο. Και να ο βήχας, να ο πονόλαιμος και ο πυρετός. Προφανώς και δε θέλει κανείς να φάει τίποτα τέτοιες ώρες. Αλλά αν πρέπει να πάρεις φάρμακα για να γίνεις καλά, σίγουρα θα πρέπει να φας κάτι τονωτικό για να σε ανακουφίσει και φυσικά να σε τονώσει. Και κάπου εδώ εμφανίζεται η κοτόσουπα. Γιατί τι άλλο ποιο ελαφρύ θα μπορούσε κανείς να ζητήσει για την αρρώστια; Τίποτα! Η κοτόσουπα είναι θρεπτική και δυναμωτική. Κοινώς είναι ό,τι πρέπει για τέτοιες περιπτώσεις!

Το σουφλέ της πολυάσχολης, γρήγορο και νόστιμο

Θυμάμαι τη μάνα μου να μας ρωτάει αποβραδίς, εκείνο το κλασικό «Και τι μαγειρεύουν αύριο;»
Οι απαντήσεις που έπαιρνε ποικίλες . Τι μουσακάδες, τι παστίτσια, τι μοσχαράκια κοκκινιστά με πουρέ. Λέγαμε τα γούστα μας για να γυρίσουμε με χαρά την επόμενη μέρα και να βρούμε στο τραπέζι ένα ηρωικό σπανακόρυζο καθώς είχε τελευταία στιγμή θυμηθεί ότι ήταν η νηστεία του Οσίου Πατάπιου ή δεν ξέρω και γω ποιου άλλου. Κι εμείς βαφτίζαμε το σπανακόρυζο μουσακά για να πάει ευκολότερα κάτω.

Το κέικ σοκολάτας με μόνο δύο υλικά, που λατρέψαμε!

Ειναι δυνατόν να φτιάξεις ένα κέικ σοκολάτας χρησιμοποιώντας δύο (ναι, καλά διάβασες μόνο 2) υλικά και το αποτέλεσμα να είναι τόσο γευστικό που να το προτείνεις για κέρασμα σε οικογένεια και φίλους; Ναι γίνεται! Αυτή εδώ η συνταγή έχει γίνει viral σε όλο το internet καθώς με μόνα υλικά τη σοκολάτα και τα αυγά, σου δίνει ένα νόστιμο κέικ σοκολάτας που θα ξετρελάνει τους πάντες.  Και πάνω από όλα, δεν θα σου πάρει πάνω από 20 λεπτά προετοιμασία (χώρια το ψήσιμο, έτσι;)

Σούπερ Ντιπ για… να γλιστράει…

Λίγη σος για να γλιστράει έλεγε η διαφήμιση κι άδικο δεν είχε. Ό,τι και να λέμε, η σάλτσα –η κάθε σάλτσα- δίνει γεύση στη ζωή μας κι απογειώνει κάθε φαγητό. Σε αυτό το πνεύμα θα κινηθούμε κι εμείς και θα σας προτείνουμε ένα σούπερ ντιπ (ή "αλοιφή" όπως το λένε στη Βόρεια Ελλάδα) που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι σας, αποφεύγοντας τις έτοιμες σάλτσες που πέραν του ότι είναι γεμάτες συντηρητικά, είναι και ακριβές για την τσέπη μας.

Η «μαγκιά» του εν λόγω ντιπ είναι ότι μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τα γούστα σας και να συνοδέψει πολλές διαφορετικές επιλογές σας.

Αρνί στο φούρνο με μελιτζάνες και φέτα

Αρνακι στο φούρνο με μελιτζάνες και φέτα έχετε δοκιμάσει? Δοκιμάστε το με αυτή τη συνταγή και θα με θυμηθείτε...

Καταρχήν, κοβουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια κομμάτια, και τις βάζουμε για μία ώρα σε ένα μπολ με νερό και αλάτι. Τις βγάζουμε απο το νερό και τις στραγγίζουμε καλά. 

Κουνέλι στιφάδο

Το στιφάδο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που χαρακτηρίζεται από τα κρεμμυδάκια και τη γλύκα που δίνουν στο φαγητό. Το τυπικότερο στιφάδο είναι φυσικά με κουνέλι. Αυτή εδώ η συνταγή για κουνέλι στιφάδο είναι ότι πρέπει για να απολαύσετε γευστικό φαγητό ένα Σάββατο ή μια Κυριακή με την οικογένεια...

Αρχικά, πλένετε καλά το κουνέλι και το κόβετε σε μερίδες. 

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι με το κουνέλι για 5-6 λεπτά. Μετά σβήνετε με το κρασί. 

Κεφτεδάκια τηγανιτά, που μοσχοβολάνε

Αυτή εδώ είναι η παραδοσιακή συνταγή για κεφτεδάκια τηγανιτά.  Θεικός συνδυασμός με πατάτες τηγανιτές για τα μικρά παιδιά, αλλά και πολύ καλή σκέψη για πάρτυ ή μικρές συνάξεις με φίλους στο σπίτι. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.  Με τα υλικά αυτά θα σας βγούν 6 με 8 μερίδες και θα τα έχετε έτοιμα σε μισή ώρα! 

Αρχικά μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού και την στίβετε καλά. Προσοχή μην σας μείνει νερό στην ψίχα!

Στη συνέχεια, παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε τον κιμά, την ψίχα, τα κρεμμύδια, τα αυγά, το δυόσμο, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο.

Ρολό κιμά θεσπέσιο

Το ρολό κιμά είναι μία από τις πιο οικογενειακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας. Οι περισσότεροι το τρώγαμε από τα χεράκια της μαμάς ή της γιαγιάς και γλύφαμε και τα δάχτυλά μας. Είναι γευστικότατο, πολύ θρεπτικό φαγητό και δίνει τη δυνατότητα για πειραματισμούς με τη γέμιση του. Εδώ θα γεμίσουμε το ρολό μας με τον παραδοσιακό τρόπο: με 4 αυγά, αλλά θα προσθέσουμε και λίγο τυράκι και ζαμπονάκι. Άλλοι φτιάχνουν το ρολό κιμά με γέμιση καρότου ή/και μπέικον. Όρεξη να υπάρχει...

Λαγάνα εύκολη

Η παραδοσιακή λαγάνα έχει την τιμητική της αμέσως μετά τις απόκριες. Οι φούρνοι είναι γεμάτοι από αυτό το ξεχωριστό είδος ψωμιού, αλλά μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε και στο σπίτι με αυτήν την απλή συνταγή.

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπωλ και κοσκινίζουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας.

Παράλληλα, ρίχνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές διάλυμα.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το διάλυμα της μαγιάς στο κέντρο του αλευριού.

Γαλοπούλα στη γάστρα με κάστανα και δαμάσκηνα

Στην Ελλάδα λένε κάποιοι ότι τα Χριστούγεννα τρώμε κατά παράδοση ψητό χοιρινό, αν και η ψητή γαλοπούλα είναι εξίσου παραδοσιακό πιάτο. Και μάλιστα η καλά ψημένη γαλοπούλα μπορεί να απογειώσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αρκεί να έχετε τη σωστή συνταγή. Αυτή εδώ ειναι μια πολύ απλή συνταγή για να μαγειρέψετε μια γευστικότατη γαλοπούλα χωρίς πολύπλοκη γέμιση αλλά με μπέικον, κάστανα και δαμάσκηνα στη γάστρα. Με το συνδυασμό αυτό, η γεύση της γαλοπούλας θα είναι μοναδική, γλυκιά και αλμυρή ταυτόχρονα. Τα κάστανα μπορείτε να τα βρείτε προβρασμένα από σούπερ μάρκετ.