10 λεπτά προετοιμασία

Ταραμοσαλάτα με πατάτα

Παραδοσιακή ταραμοσαλάτα με πατάτα. Κάποιοι την προτιμούν με ψωμί. Άλλοι πάλι με πατάτα. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι με πατάτα.

Πολτοποιούμε τον ταραμά και προσθέτουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.

Προσθέτουμε εναλλακτικά λίγο  λίγο το ελαιόλαδο και το λεμόνι.

Μόλις ενσωματωθεί όλο το ελαιόλαδο στο μίγμα είναι έτοιμη!

Γαρνίρουμε με ελιές και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο!

Η ταραμοσαλάτα με πατάτα  είναι έτοιμη!

Σκορδαλιά με πατάτα, η αυθεντική και αξεπέραστη!

Η σκορδαλιά είναι πολύ γνωστό ορεκτικό στην Ελλάδα. Είναι συνδυασμένη στο μυαλό μας με την 25η Μαρτίου όπου ο περισσότερος κόσμος την καταναλώνει μαζί με μπακαλιάρο. Είναι όμως πολύ εύκολη στην παρασκευή της, και  μπορείτε να την φτιάξετε με πάρα πολλoύς συνδυασμούς και σε καθημερινά τραπέζια. Τη σκορδαλιά μπορείτε να τη φτιάξετε με ψωμί αλλά και με πατάτα. Για την συγκεκριμένη συνταγή επιλέξαμε να βάλουμε πατάτα. Εναλλακτικά αν δεν θέλετε να βάλετε πατάτες, μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με μουσκεμένη ψίχα ψωμιού!

Μελιτζανοσαλάτα, νόστιμη και νηστίσιμη

Η μελιτζανοσαλάτα είναι ένας πολύ ωραίος μεζές, υπάρχει σχεδόν σε κάθε τραπέζι και είναι και νηστίσιμος. Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για πανεύκολη και πεντανόστιμη μελιτζανοσαλάτα.

Μπανανοτηγανίτες, τις λατρεύουν τα παιδιά!

Μπανανοτηγανίτες που φτιάχνονται πανεύκολα και αρέσουν πολύ στα παιδιά. Με μια πρόχειρη έρευνα που έκανα , διάβασα οτι πολλά παιδάκια που δεν τρώνε το αυγό τις λατρεύουν! Δοκιμάστε τις και θα με θυμηθείτε.

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, τα αγαπημένα!

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο! Τα πολυαγαπημένα γιουβαρλάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και είναι κατάλληλα για χειμώνα και καλοκαίρι για το οικογενειακό τραπέζι. Δείτε πως γίνονται σε μια παραδοσιακή και πολύ γνωστή συνταγή.

Σε μία μεγάλη λεκάνη (εγω χρησιμοποιοώ Tupperware γιατι έχει ειδικη λαβή να την κρατάω με το ένα χέρι) ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμύδι, τον μαιντανό και τον άνιθο ή δυόσμο, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο , το αλάτι και τοι πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και πλάθουμε σε μικρα μπαλάκια.

Σοκολατόπιτα, γλυκιά σαν αμαρτία

Αυτή η συνταγή για σοκολατόπιτα απλά δεν υπάρχει! Απαιτεί πολλά υλικά για να τη φτιάξετε αλλά αν τη δοκιμάσετε θα δείτε ότι τελικά είναι μια πολύ εύκολη συνταγή αφού μπορείτε να την έχετε έτοιμη σε 30 λεπτά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό, υγρό κέικ με μπόλικγ σοκολάτα από πάνω που λιώνει στο στόμα και θα το λατρέψετε!

Πριν ξεκινήσετε, θυμηθείτε ότι όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου,

Το κέικ της σοκολατόπιτας

Αυγοφέτες, εύκολες, στο τηγάνι ή στο φούρνο

Οι πολύ αγαπημένες αυγοφέτες ξετρελαίνουν τα παιδάκια και ειναι τέλειες για πρωινό ή αν θέλετε να τους φτιάξετε κάτι στα γρήγορα. Μπορεί να τις γνωρίζετε και σας ποντιακές φελίες! Φτιάχνονται πανεύκολα αξιοποιώντας κυρίως μπαγιάτικο ψωμί που περίσσεψε και σερβίρονται με διάφορα "συνοδευτικά" (όπως π.χ. μέλι ή ζάχαρη). Δείτε τη συνταγή:

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχος 2 περίπου εκατοστά.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα, ώστε να φτιάξουμε έναν χυλό.

Αν θέλουμε τηγανιτές αυγοφέτες:

Εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Ένα εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα κατάλληλο για μικρά παιδια, αφού συνδυάζει τα αγαπημένα τους γλυκά: μπισκότα, κρέμα και σοκολάτα Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την κρέμα στιγμής σοκολάτα όπως γράφουν οι οδηγίες.

Σούπερ Ντιπ για… να γλιστράει…

Λίγη σος για να γλιστράει έλεγε η διαφήμιση κι άδικο δεν είχε. Ό,τι και να λέμε, η σάλτσα –η κάθε σάλτσα- δίνει γεύση στη ζωή μας κι απογειώνει κάθε φαγητό. Σε αυτό το πνεύμα θα κινηθούμε κι εμείς και θα σας προτείνουμε ένα σούπερ ντιπ (ή "αλοιφή" όπως το λένε στη Βόρεια Ελλάδα) που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι σας, αποφεύγοντας τις έτοιμες σάλτσες που πέραν του ότι είναι γεμάτες συντηρητικά, είναι και ακριβές για την τσέπη μας.

Η «μαγκιά» του εν λόγω ντιπ είναι ότι μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τα γούστα σας και να συνοδέψει πολλές διαφορετικές επιλογές σας.

Κουνέλι στιφάδο

Το στιφάδο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που χαρακτηρίζεται από τα κρεμμυδάκια και τη γλύκα που δίνουν στο φαγητό. Το τυπικότερο στιφάδο είναι φυσικά με κουνέλι. Αυτή εδώ η συνταγή για κουνέλι στιφάδο είναι ότι πρέπει για να απολαύσετε γευστικό φαγητό ένα Σάββατο ή μια Κυριακή με την οικογένεια...

Αρχικά, πλένετε καλά το κουνέλι και το κόβετε σε μερίδες. 

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι με το κουνέλι για 5-6 λεπτά. Μετά σβήνετε με το κρασί.