20 λεπτά

Σπιτική, πεντανόστιμη πίτσα ΔΙΑΙΤΗΣ

Ξέρω τι θα σκεφτείτε: Ότι πίτσα και δίαιτα δεν πάνε μαζί. Κι όμως! Σήμερα, με μια συνταγή που δε θα πιστεύετε στα μάτια σας, θα σας αποδείξω πως μπορούμε να τρώμε ό,τι τραβάει η καρδιά μας, αρκεί να το μαγειρεύουμε με το σωστό τρόπο. Κοινώς δεν υπάρχει λάθος φαγητό, αλλά λάθος τρόπος μαγειρέματος!

Εύκολη σοκολατόπιτα, σκέτη κόλαση!

Ας μην κρυβόμαστε μεταξύ μας, είμαστε πολλοί εμείς που λατρεύουμε τη σοκολάτα. Την αγαπάμε σε κάθε μορφή κι αν σκαμπάζουμε και δυο πράγματα από κουζίνα, πάντα βρίσκουμε χρόνο για να φτιάχνουμε σοκολατολιχουδιές.  Η σοκολατόπιτα, είναι θεωρώ, μια από τις κορυφαίες εφαρμογές της σοκολάτας. Σας άνοιξε η όρεξη με το που ακούσατε το μαγικό όνομα αυτού του θεσπέσιου γλυκού; Πού να σας πω ότι δε χρειάζεται να ξοδευτείτε σε κανένα ζαχαροπλαστείο ή να ταλαιπωρηθείτε με μίξερ και πολύπλοκες συνταγές. Εμείς εδώ στο supersyntages.gr σας έχουμε την τέλεια συνταγή σοκολατόπιτας.

Κριτσίνια με ελιά, απλά τέλεια!

Αυτή εδώ είναι μια συνταγή για πεντανόστιμα κριτσίνια με ελιά. Φτιάχνονται πολύ εύκολα και το μόνο χρονοβόρο είναι η αναμονή για να φουσκώσει η ζύμη. Δείτε πως γίνονται.

Το σουφλέ της πολυάσχολης, γρήγορο και νόστιμο

Θυμάμαι τη μάνα μου να μας ρωτάει αποβραδίς, εκείνο το κλασικό «Και τι μαγειρεύουν αύριο;»
Οι απαντήσεις που έπαιρνε ποικίλες . Τι μουσακάδες, τι παστίτσια, τι μοσχαράκια κοκκινιστά με πουρέ. Λέγαμε τα γούστα μας για να γυρίσουμε με χαρά την επόμενη μέρα και να βρούμε στο τραπέζι ένα ηρωικό σπανακόρυζο καθώς είχε τελευταία στιγμή θυμηθεί ότι ήταν η νηστεία του Οσίου Πατάπιου ή δεν ξέρω και γω ποιου άλλου. Κι εμείς βαφτίζαμε το σπανακόρυζο μουσακά για να πάει ευκολότερα κάτω.

Σοκολατόπιτα, γλυκιά σαν αμαρτία

Αυτή η συνταγή για σοκολατόπιτα απλά δεν υπάρχει! Απαιτεί πολλά υλικά για να τη φτιάξετε αλλά αν τη δοκιμάσετε θα δείτε ότι τελικά είναι μια πολύ εύκολη συνταγή αφού μπορείτε να την έχετε έτοιμη σε 30 λεπτά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό, υγρό κέικ με μπόλικγ σοκολάτα από πάνω που λιώνει στο στόμα και θα το λατρέψετε!

Πριν ξεκινήσετε, θυμηθείτε ότι όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου,

Το κέικ της σοκολατόπιτας

Αυγοφέτες, εύκολες, στο τηγάνι ή στο φούρνο

Οι πολύ αγαπημένες αυγοφέτες ξετρελαίνουν τα παιδάκια και ειναι τέλειες για πρωινό ή αν θέλετε να τους φτιάξετε κάτι στα γρήγορα. Μπορεί να τις γνωρίζετε και σας ποντιακές φελίες! Φτιάχνονται πανεύκολα αξιοποιώντας κυρίως μπαγιάτικο ψωμί που περίσσεψε και σερβίρονται με διάφορα "συνοδευτικά" (όπως π.χ. μέλι ή ζάχαρη). Δείτε τη συνταγή:

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχος 2 περίπου εκατοστά.

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα, ώστε να φτιάξουμε έναν χυλό.

Αν θέλουμε τηγανιτές αυγοφέτες:

Ομελέτα φούρνου

Αυτή εδώ είναι μια από τις πιο απλές και γευστικές ομελέτες που μπορείτε να φτιάξετε σε 20 λεπτά!!!

Καθαρίζουμε τις πατάτες, και τις κόβουμε για τηγάνισμα π.χ. λεπτές ροδέλες.

Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να γίνουν μαλακές. Προσοχή: δεν θέλουμε να γίνουν ξερές!

Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομματάκια, όσο πιο μικρά γίνεται.

Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κομματάκια.

Κόβουμε το κασεράκι σε μικρά κυβάκια.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπώλ.

Ρίχνουμε μέσα το κασέρι.

Εύκολα κριτσίνια καρότου ολικής άλεσης

Αυτά τα κριτσίνια ολικής άλεσης είναι πανεύκολα, πεντανόστιμα και ιδανικά για όσους κάνουν δίαιτα.

Για να τα φτιάξουμε ακολουθούμε την εξής διαδικασία.

Καταρχάς τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα. Ρίχνουμε στο μίξερ το νερό και το λάδι, και ανακατεύουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε εναλάξ το αλεύρι και τα τριμμένα καρότα.

Ανακατεύουμε πολύ λίγο, ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά μας.  

Πλάθουμε κριτσίνια σε ότι σχήμα και μέγεθος θέλουμε.

Ταλιατέλες με κιμά, μανιτάρια και φασκόμηλο

Αυτή εδώ είναι μια καταπληκτική συνταγή για ταλιατέλες με ελαφριά και μυρωδάτη σάλτσα από κιμά, μανιτάρια και φασκόμηλο. Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τα πράσα και τα μανιτάρια και αφήνουμε να σωταριστούν για 4-5 λεπτά. Μόλις τα δούμε να μαραίνονται, τα σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Λαγάνα εύκολη

Η παραδοσιακή λαγάνα έχει την τιμητική της αμέσως μετά τις απόκριες. Οι φούρνοι είναι γεμάτοι από αυτό το ξεχωριστό είδος ψωμιού, αλλά μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε και στο σπίτι με αυτήν την απλή συνταγή.

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπωλ και κοσκινίζουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας.

Παράλληλα, ρίχνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιογενές διάλυμα.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το διάλυμα της μαγιάς στο κέντρο του αλευριού.