1 κρεμμύδι ξερό

Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα

Φτιάξτε πολύχρωμη σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα. Είναι πολύ εύκολο να ετοιμαστεί.

Καταρχάς βράζουμε τα φασόλια για 5 λεπτά, κατεβάζουμε απο την φωτιά, και τα ξεπλένουμε.

Στην συνέχεια τα βάζουμε να βράσουν ξανα με καθαρό νερό για περίπου 25 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια (το ξερό και τα φρέσκα)

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

Ζεσταινουμε λιγο νερο και το ριχνουμε στην σογια για να το μαλακωσουμε λιγο.Το αφηνετε 20' και μετα το στιβετε καλα για να φυγουν τα υγρα.Το βαζετε σε ενα λεκανακι και βαζετε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι,το σκορδο,μαϊντανο,κυμινο, αυγα, αλατι, πιπερι, πελτε, λαδι ,τυρακια και οσο φρυγανια χρειαζετε.Τα ζυμωνουμε καλα και τα πλαθουμε. Τα τοποθετουμε σε ταψακι με λιγο λαδι(νερο στο ταψι δεν θα προσθεσετε καθολου για να μην διαλυθουν τα σουτζουκακια).Τα ψηνετε σε μετριο φουρνο για 3/4 περιπου.Τα συνοδευετε με πατατουλες τηγανιτες ή πιλαφι ή μακαρονακι κοφτο.

Χταποδοκεφτέδες

Τώρα που καλοκαιριάζει τα μεζεδάκια είναι πολύ συνηθισμένα να συνοδεύουν το ουζάκι μας.

Φτιαξτε χταποδοκεφτέδες πολύ εύκολα ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή:

Καταρχήν πρέπει να βράσουμε το χταπόδι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και προσθέτουμε τόσο νερό, όσο να καλύψει το χταπόδι. Προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει.

Χοιρινο λεμονάτο...αλλιώτικο

1) Τσιγαρίζω το κρέας με λίγο λάδι. Στραγγίζω και χύνω το λάδι. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω το κρασί με το ζωμό να πάρουν βράση. Εν τω μεταξύ στο κρεμμύδι (ολόκληρο) καρφώνω τα γαρυφαλάκια. Μόλις βράσει ο ζωμός ρίχνω το κρέας, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι,το καρότο χοντροκομμένο και τη ρίγανη. Όταν είναι σχεδόν ψημένο ρίχνω και τις πιπεριές να ψηθούν και αυτές.

Μεσογειακή σαλάτα

Θα φτιάξουμε μια σαλάτα που μοιάζει με τη χωριάτική αλλά έχει λίγο πιο «μεσογειακή» γεύση. Είναι σούπερ όμως, θα το δείτε!

Καθαρίζουμε τα αγγούρια και τις νομάτες, και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Κόβουμε τις πιπεριές κατακόρυφα σε στενές λωρίδες.

Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε κατακόρυφα σε λεπτές φέτες, ώστε να σχηματιστούν τα γνωστά «δαχτυλίδια».

Τρίβουμε τη φέτα.