Πιπεριές Φλωρίνης

Βαθμολογία: 
9
Υλικά συνταγής

Οι πιπεριές Φλωρίνης είναι ένα από τα ωραιότερα και πιο ανάλαφρα ορεκτικά της ελληνικής κουζίνας. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα εύκολες και γρήγορες στη δημιουργία.

Ανοίγουμε την κάθε πιπεριά κατά μήκος της και καθαρίζουμε το εσωτερικό της από τα σπόρια.
Πλένουμε καλά και τις βάζουμε για ψήσιμο είτε στη σχάρα (αν έχουμε) είτε στο γκριλ. Δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο, μόλις δούμε ότι μαλακώνουνε τις βγάζουμε σε ένα πιάτο. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο αλάτι και όσο λεμόνι θέλουμε και σερβίρουμε.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Κατηγορία συνταγής: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
10 λεπτά προετοιμασία
Χρόνος ψησίματος: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Γλυκά & κέικ

Γλυκό κουταλιού σταφύλι

Πλένουμε καλά τα σταφύλια και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το σταφύλι, την ζάχαρη και το νερό. Τα βράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και την...

Συνταγές για κρεατικά

Μοσχάρι στιφάδο στη γάστρα

Θα δούμε μια εύκολη συνταγή για πολύ γευστικό στιφάδο. Καταρχήν, καθαρίζουμε όλα τα κρεμμύδια και κόβουμε το κρέας σε κομματάκια.  Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια χύτρα και τα αφήνουμε να πάρουν μια...

Συνταγες με κοτοπουλο

Ρολό Κοτόπουλο (γεμιστό)

Θα δούμε μια απλή αλλά πολύ νόστιμη συνταγή για ρολό κοτόπουλο. Το ρολό δεν θα το ετοιμάσουμε εμείς, επειδή είναι δύσκολο. Το βρίσκουμε συνήθως στο χασάπη της γειτονιάς, είτε έτοιμο είτε με...

Ψάρια & Θαλασσινά

Γαύρος ξυδάτος

Ένας καταπληκτικός ουζομεζές!!! Ετοιμάζουμε τον γαύρο: Αφαιρούμε το κεφάλι και την ραχοκοκαλιά. Δηλαδή με το ένα χέρι κρατάμε το γαύρο και με το άλλο τραβάμε το κεφάλι προς το μέρος της κοιλιάς....

Νόστιμες πίτες και τάρτες

Κρεατόπιτα Κεφαλονίτικη

Καταρχήν βράζουμε το μοσχάρι σε μια κατσαρόλα, ξαφρίζοντάς το όταν χρειάζεται, δηλαδή βγάζοντας το υπόλειμμα που βγαίνει στην επιφάνεια. Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε και την καθαρισμένη πατάτα να...

Μοιραστείτε το!