Finger food

Κεφτεδάκια τηγανιτά, που μοσχοβολάνε

Αυτή εδώ είναι η παραδοσιακή συνταγή για κεφτεδάκια τηγανιτά.  Θεικός συνδυασμός με πατάτες τηγανιτές για τα μικρά παιδιά, αλλά και πολύ καλή σκέψη για πάρτυ ή μικρές συνάξεις με φίλους στο σπίτι. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.  Με τα υλικά αυτά θα σας βγούν 6 με 8 μερίδες και θα τα έχετε έτοιμα σε μισή ώρα! 

Αρχικά μουσκεύετε την ψίχα του ψωμιού και την στίβετε καλά. Προσοχή μην σας μείνει νερό στην ψίχα!

Στη συνέχεια, παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε τον κιμά, την ψίχα, τα κρεμμύδια, τα αυγά, το δυόσμο, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο.

Εύκολα κριτσίνια καρότου ολικής άλεσης

Αυτά τα κριτσίνια ολικής άλεσης είναι πανεύκολα, πεντανόστιμα και ιδανικά για όσους κάνουν δίαιτα.

Για να τα φτιάξουμε ακολουθούμε την εξής διαδικασία.

Καταρχάς τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα. Ρίχνουμε στο μίξερ το νερό και το λάδι, και ανακατεύουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε εναλάξ το αλεύρι και τα τριμμένα καρότα.

Ανακατεύουμε πολύ λίγο, ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά μας.  

Πλάθουμε κριτσίνια σε ότι σχήμα και μέγεθος θέλουμε.

Χταπόδι βραστό

Το χταπόδι βραστό είναι εξαιρετικός μεζές που μπορείτε να τον σερβίρετε μαζί με ουζάκι στην παρέα. Είναι και πολύ εύκολο αφού ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται είναι καλό βράσιμο και κόψιμο σε κομμάτάκια.

Καταρχήν, πλένετε και καθαρίζετε το χταπόδι. Το βάζετε να βράσει σε άφθονο νερό για τουλάχιστον μιάμιση ώρα σε μέτρια θερμοκρασία. 

Όταν το χταπόδι βράσει καλά, το τραβάτε με μια πηρούνα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. 

Σερβίρετε το χταπόδι αφού περιχύσετε με άφθονο ελαιόλαδο, ξύδι και πασπαλισμένο με την ρίγανη ή το θυμάρι.

Ψωμί, χωρίς ζύμωμα, στη γάστρα

Θέλετε να φτιάξετε στο σπίτι σας ψωμί ζεστό, τραγανό και πεντανόστιμο; Αυτή εδώ η συνταγή για ψωμί στη γάστρα είναι τέλεια και πολύ εύκολη, αφού δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου ζύμωμα. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει αφού το ψωμί που θα ψήσετε δεν θα έχει τίποτε να ζηλέψει από το χωριάτικο ψωμί που αγοράζετε από το φούρνο. Εγώ χρησιμοποιώ λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε στο ψωμί σας ό,τι αλεύρι θέλετε.

Η πιο νόστιμη και απλή τάρτα με βερίκοκα

Οι συνταγές για τάρτες φρούτων συνήθως είναι γεμάτες κρέμες, γάλα και αυγά με αποτέλεσμα να χάνονται τα φρούτα. Αυτή εδώ είναι μια πολύ νόστιμη και πολύ απλή συνταγή για τάρτα με φρέσκα βερίκοκα χωρίς κρέμες και αυγά. Θα βάλουμε μόνο τη ζύμη, τη ζάχαρη και τα βερίκοκα. 

Καταρχήν προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.

Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε απαλά τη ζύμη σας μέσα. 

Με ένα πηρούνι κάντε τρυπούλες στη ζύμη, για να μη φουσκώσει.

Οσο ετοιμάζετε τα βερίκοκα, βάλτε το ταψί στο ψυγείο.

Εύκολη τάρτα με κεράσια

Μια πανεύκολη συνταγή για νόστιμη τάρτα με κεράσια εποχής που θα είναι έτοιμη σε 10 μόνο λεπτά. Για ευκολία, θα αφήσετε τα κεράσια με τα κουκούτσια. 

Καταρχήν προθερμένετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. 

Πλύνετε και στεγνώστε τα κεράσια.

Σε ένα βαθύ μπολ βάλτε το αλεύρι, τα σπασμένα αυγά και τη ζάχαρη. 

Χτυπάτε καλά το μείγμα και σιγά σιγά προσθέτετε και το γάλα ώσπου να γίνει ρευστό.

Βουτυρώστε ένα ταψάκι και τοποθετήστε τα κεράσια στον πάτο του.

Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και τέλος περιχύστε από πάνω με το τριμμένο αμύγδαλο.

Πασχαλινά αυγά με χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τα Πασχαλινά Αυγά, συνήθως βαμμένα κόκκινα, είναι ένα από το πιο κλασικά ελληνικά έθιμα. Συνήθως αγοράζουμε έτοιμη βαφή για πασχαλινά αυγά από την αγορά, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιο φυσικό χρώμα ζαχαροπλαστικής με εξίσου καλά αποτελέσματα. Δείτε πόσο εύκολο είναι με αυτή τη συνταγή για πασχαλινά αυγά σε διάφορα χρώματα.

Καταρχήν, πλένουμε καλά τα αυγά μας.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε στο πάτο ένα σφουγγάρι wettex ή μια πετσέτα (για προστασία των αυγών μας στο βράσιμο).

Βάζουμε τα αυγά προσεκτικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει τα αυγά.

Τυροκροκέτες

Οι τυροκροκέτες είναι αγαπημένο σνακ, κατάλληλο για παιδάκια, γιορτές και πάρτι ή σαν ορεκτικό στο τραπέζι. Και ετοιμάζονται πολύ εύκολα. Το μόνο κακό είναι ότι πριν τις τηγανίσετε πρέπει να αφήσετε το μείγμα με το οποίο θα φτιάξετε τις τυροκροκέτες για λίγες ώρες στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά. Γι' αυτό φροντίστε να ξεκινήσετε την προετοιμασία νωρίτερα από το τηγάνισμα...

Σε μία κατσαρόλα βάζετε τις 4 κουταλιές αλεύρι και τις 3 κουταλιές βούτυρου.

Ανακατεύετε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και ρίχετε σιγά σιγά και το γάλα. Ανακατεύετε καλά να μην σβωλιάσει το αλεύρι σας.

Ρώσικη σαλάτα

Η ρώσικη σαλάτα είναι μια από τις ωραιότερες και πιο γευστικές προτάσεις για μπουφέ ή και για το τραπέζι. Θα δούμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ρώσικη σαλάτα. Καταρχήν, βράζουμε τα λαχανικά μας και τα σουρώνουμε. Παράλληλα, βράζουμε το αυγό ώστε να γίνει σφιχτό, και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Βράζουμε, επίσης, τις πατάτες και τις λειώνουμε σαν πουρέ.

Τυροκαυτερή

Η τυροκαυτερή είναι μια ελληνική συνατγή που δεν λείπει σχεδόν ποτέ απο τραπέζι με κρεατικά.

Μπορείτε να την φτιάξετε πολύ εύκολα και υγιεινά

Τηγανίζουμε τις πιπεριές στο λάδι και τις ξεφλουδίζουμε. Προσοχή: Το λάδι που χρησιμοποιήσαμε δεν το πετάμε, θα το χρησιμοποιήσουμε!

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το ξύδι με τις πιπεριές μέχρι να λιώσουν.