Πατατοκροκέτες γεμιστές με ζαμπόν και τυρί, το απόλυτο συνοδευτικό!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 29/08/2023

Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή με βασικό συστατικό τη βραστή πατάτα. Πατατοκροκέτες γεμιστές με ζαμπόν και τυρί, το απόλυτο συνοδευτικό! Τέλεια ιδέα για finger food σε πάρτι και όχι μόνο! Θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. πατάτες
  • 200 γρ. αλεύρι για πίτσα (τύπου 00)
  • 4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 5-6 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι
  • 3 κ.σ. σπορέλαιο για άλειμμα χεριών

Για τη γέμιση:

  • 8-10 φέτες ζαμπόν, κομμένες στη μέση
  • 100-150 γρ κίτρινο τυρί για πίτσα (σε κομμάτια ή τριμμένο)
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Τις στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν τις πολτοποιούμε σε πουρέ.

Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ, δοκιμάζουμε το αλάτι και αν απαιτηθεί ρίχνουμε ακόμα λίγο και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ τη τριμμένη παρμεζάνα, το μπέικιν και το αλεύρι και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.

Λαδώνουμε τα χέρια μας, χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη και πλάθουμε το κάθε μέρος σε δίσκο.

Στους μισούς δίσκους τοποθετούμε από μισό κομμάτι ζαμπόν και ένα κομμάτι τυρί.

Τους σκεπάζουμε με τους άλλους μισούς δίσκους και έπειτα πιέζουμε τις άκρες να σφραγιστούν καλά για να μη “βγει” η γέμιση κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος.

Το πατάμε ελαφρώς να φαρδύνει και πλατύνει.

Κατόπιν ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά, λίγο σπορέλαιο σε μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και αφού τα αλευρώσουμε ελαφρώς τηγανίζουμε τις πατατοκροκέτες και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Τέλος, τις τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο ελαιόλαδο.

Οι πατατοκροκέτες μας είναι έτοιμες.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Τα τυριά και το ζαμπόν μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με άλλα της αρεσκείας μας (κίτρινα τυριά όπως, τσένταρ, ένταμ, γκούντα, κασέρι κλπ. ή με προσούτο ή ζαμπόν γαλοπούλας).

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας