Καραμελωμένα μήλα

Βαθμολογία: 
Υλικά συνταγής

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες.

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα τηγάνι και προθέτουμε την κανέλα και τα μήλα. Τηγανίζουμε τα μήλα σε μεσαία θερμοκρασία μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
Στο ζουμί που έχει μείνει στο τηγάνι προσθέτουμε τις άλλες δύο κουταλιές βούτυρο και την ζάχαρη. Βράζουμε για 2 λεπτά αφού διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε το άρωμα της βανίλιας και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για ένα λεπτό ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα καραμελωμένα μήλα περιχύνοντας την σάλτσα.

Κατηγοριοποίηση συνταγής
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Είδος Κουζίνας: 
Κατηγορία συνταγής: 


Βρείτε τις συνταγές μας παντού